HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Savcı, 33 sanık için ceza istedi

Düzenleyen: /
Savcı, 33 sanık için ceza istedi
Askeri Casusluk, Fetö, Fetö Davası, Haber

GÜNDEM Haberleri

İzmir’de “askerî casusluk soruşturması”ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ’nün TSK içindeki üyeleri hakkında açılan ve beşi tutuklu 95 sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Savcı, sanıklardan Yılmaz Şen’in “silahlı terör örgütü yöneticisi olma”, 33 sanığın “silahlı terör örgütüne üye olma”, bir sanığın da “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıkların hükümle birlikte tahliyesini de istedi. Sanıklardan 8’i hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını isteyen cumhuriyet savcısı, 38 sanık hakkında beraat kararı verilmesini, firari 12 sanığın dosyalarının ayrılmasını istedi. Savcı, Aydın’da hakkında dava açılan ve hüküm kurulan sanık hakkında da davanın reddedilmesini talep etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...