Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün kara kutusu, her taşın altından Hacıbey çıkıyor

Düzenleyen:
FETÖ'nün kara kutusu, her taşın altından Hacıbey çıkıyor

GÜNDEM Haberleri

Türkeş’ten Özal’a, Demirel’den Kılıçdaroğlu’na siyasetçilerin yanına kadar sızan FETÖ tutuklusu eski MİT’çi Enver Altaylı, örgüt mensuplarının kritik noktalara gelmesini sağladı.

EBRU KARATOSUN - FETÖ’cü olduğu belirlenen eski MİT’çi Enver Altaylı, Alparslan Türkeş’ten Turgut Özal’a, Süleyman Demirel’den Kemal Kılıçdaroğlu’na siyasetçilerin yanına kadar sızmış. 1963’te Albay Talat Aydemir’in darbe teşebbüsü başarısız olunca Kara Harp Okulu’ndan atılan Altaylı, 1968 yılında MİT’e CIA’in Türkiye Masası’nda görev yapan Özbek asıllı casus Ruzi Nazar’ın sayesinde girdi. Altaylı ayrıca, Nazar’ın hem talebesi hem de prensi olarak öne çıkan bir isim. 1974’te MİT’ten atılan Altaylı, MHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş’in danışmanlığını yaptı. Türkeş’in talimatı üzerine Avrupa’da Türk dernekleri kurdu.

ÖNCE ÖZAL, SONRA DEMİREL 
1986 yılında Almanya vatandaşlığına geçen Altaylı, 1991 yılında Türkiye’ye döndüğünde Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a danışmanlık yapmaya başladı. Altaylı, daha sonra dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ile çalıştı. 1993 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Demirel’in yanından da ayrılan Altaylı, bu süreçlerde ANAP ve DYP’li pek çok bakan ve siyasetçiyle yakın ilişkiler kurdu.  

CHP’Lİ DANIŞMAN İLE İRTİBATLI 
Her dönemde örgütün fayda sağlayacağı isimlerle yan yana olan Enver Altaylı’nın son olarak da bir dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını yapan ve daha önce de FETÖ ile ismi anılan Rasim Bölücek’le irtibatta olduğu tespit edildi. Enver Altaylı hakkında hazırlanan iddianamede, eski MİT’çinin cep telefonundan Rasim Bölücek’in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le görüşmek istediğine yönelik mesajlar bulunduğu belirtiliyor.

DEVLETE SIZMANIN YOLUNU AÇTI  
Enver Altaylı ilişkileri sayesinde, FETÖ’nün devletin her kademesine sızmasının yolunu açtı. Hükûmetin en üstteki isimleriyle birebir çalışan Altaylı, örgüt mensuplarının kritik noktalara gelmesini sağladı. Altaylı tarafından sızdırılan, siyasi parti genel başkanlarının danışmanları sayesinde FETÖ’nün ürettiği jargon ve operasyonel söylemler parti politikası gibi gösterildi.  

HER İHANETİN ALTINDA O VAR  
İddianamede, Altaylı’nın Türkiye’ye kurulan bütün tuzakların ve oyunların altından çıktığı belirtiliyor. İddianameye göre, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine faaliyetler yürüten Altaylı, FETÖ’nün ikinci adamı Mustafa Özcan ile görüşerek Gezi Parkı kalkışması, dershanelerin kapatılması ve 17-25 Aralık darbe girişiminde olayların gidişatını da yönlendirdi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le de bizzat görüşen Altaylı’nın ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi ve ekonomiye yapılan saldırıların yönetilmesinde de rolü olduğu tespit edildi.

FETÖ'nün kara kutusu, her taşın altından Hacıbey çıkıyor
İddianamede Enver Altaylı’nın, eski CIA ajanı Duanne Clarieddge ile birlikte 23 Şubat 2016’ya ait bir fotoğrafı yer aldı. 


DEVLET SIRLARINI CIA’E VERDİ
İddianamede, FETÖ’nün CIA ile ilişkisinde kilit rol oynayan Enver Altaylı’nın, CIA’in Türkiye Masasında görev yapan Özbek asıllı casus Ruzi Nazar’ın yanı sıra eski ajan Duane Clarridge’in ile yakın temas içerisinde olduğu da belirtildi. Altaylı’nın devlet güvenliği açısından çok hassas sayılabilecek bilgileri dezenforme ederek yurt dışında CIA bağlantılı kişilere servis ettiği kaydedildi. İddianamede, Altaylı’nın ABD’de illegal usuller kullanan ve Orta ile Latin Amerika ülkelerinde yürütülen destabilizasyon (karıştırma) faaliyetlerinin sorumlusu eski ajan Clarieddge’nin metotlarını Türkiye’de uyguladığına da dikkat çekildi.


Kod adı ‘Hacıbey’
Enver Altaylı’nın, yazışmaları sırasında kod isim olarak ‘Hacıbey’ ifadesini kullandığı belirtildi. Altaylı’nın, temas kurduğu şahıslarla, FETÖ’nün üst düzey örgüt yöneticilerinin kullandığı SİGNAL ve Semple isimli programlar üzerinden haberleştiğine de dikkat çekildi.


Halkbank davası için uydurma rapor
ABD’deki Halk Bank davasının Türkiye aleyhine sonuçlanması için hain çalışmalar yapan Altaylı’nın dijital materyallerinde, ABD’de FETÖ’cüler tarafından hazırlanıp New York savcılığına sunulduğu değerlendirilen ‘uydurma’ raporlar çıktı. 25 Mayıs 2016 tarihli ‘Yabancı Devlet ve Banka Görevlilerine Rüşvet Verilmesi’ ile ‘İran Kurumlarına Yapılan Ödemeleri Gizlemek İçin Sahte Belgelerin Kullanılması’ başlıklı raporların, Reza Zarrab’ın 19 Mart 2016’da ABD’de gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra hazırlandığı ifade edildi. İddianamede, tıpkı Türkiye’den kaçarak ABD’deki davaya katılan FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz gibi yurt dışına kaçırmaya çalıştığı eski MİT’çi Mehmet Barıner’i de bu davaya yabancı istihbarat servislerinin de yardımıyla müdahil yapmak istediği anlatıldı.


  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...