Acil mesajlaşma sistemi UYARSİS için geri sayım

Acil mesajlaşma sistemi UYARSİS için geri sayım

GÜNDEM Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), depremlerin ardından yaşanabilecek iletişim kesintilerinin önüne geçecek olan Ulusal Mobil Uyarı Sistemi (UYARSİS) ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Kurum, UYARSİS ile alakalı yönetmelik taslağını görüşe açtı. Taslakta şunlar yer aldı:
∂ Operatörlerin SMS gönderim kapasiteleri arttırılacak. Ülke genelinde afet durumlarında bütün mobil kullanıcılara en geç bir dakika içerisinde SMS yollanacak. Mesajlar yurt dışından Türkiye’ye ziyarete gelmiş ve afet bölgesinde bulunan kişilere de anlık olarak iletilecek. Atılan mesajlar sırasında vatandaşların devam eden konuşma ve veri trafiği engellenmeyecek.
∂ Afet durumlarında, ABD’de kasırga ve Japonya’da depreme yönelik uyarılar için kullanılan hücresel yayın (cell broadcast) yoluyla mesajların gönderimini sağlayan Ticari Mobil Uyarı Sistemi (CMAS) devreye alınacak.
∂ UYARSİS, kamu kurum ve kuruluşları, kamu düzeni ile millî ve ulusal siber güvenliğe tehdit oluşturabilecek anlarda da vatandaşa yaşanılan durumla ilgili anlık bilgilendirme yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...