24 saat sonra enkaz altından yükselen ses, jandarma ekiplerini harekete geçirdi!

Düzenleyen:
24 saat sonra enkaz altından yükselen ses, jandarma ekiplerini harekete geçirdi!

GÜNDEM Haberleri

Elazığ'daki depremde Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından yükselen kadın sesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 24 saatin ardından kadın sesini duyan ekipler, hemen harekete geçti. Kurtarılmayı bekleyen kadın ile jandarma personeli arasındaki diyalog duygulandırdı. Kadın, çocuğuyla birlikte enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

Elazığ'daki depremde Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken binada yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sırasında Jandarma Arama Kurtarma timleri "yaşama açılan jandarma tüneli" olarak adlandırılan galeri tekniğiyle enkaz altında bir kadınla iletişim sağladı. Binanın enkazından 24 saat sonra yükselen kadın çığlığı üzerine ekipler kurtarma çalışmasını sesin geldiği yöne doğru yoğunlaştırdı. Jandarma personeli ve enkaz altındaki kadın arasındaki diyalog duygulandırdı. 

24 saat sonra enkaz altından yükselen ses, jandarma ekiplerini harekete geçirdi!

Jandarma personelinin, "Buradayız, geliyoruz. Kurtaracağız. Işığı ve beni görüyor musun? Çocuğun yanında mı?" demesi üzerine kadın, "Çabuk. Daha dayanamıyorum. Allah rızası için kurtarın. Işığı görüyorum. Bak elimi sallıyorum. Lütfen çabuk olun" diye karşılık verdi. Ekipler, titiz bir çalışma sonucu kadını ve 2,5 yaşındaki bebeğini sağ olarak kurtardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...