Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AFAD: 44 vatandaşımız enkaz altından kurtarıldı

AFAD: 44 vatandaşımız enkaz altından kurtarıldı

GÜNDEM Haberleri

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası 44 kişinin enkaz altından kurtarıldığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Sivrice'deki deprem sonrasında bölgede 19'unun büyüklüğü 4'ün üzerinde 533 artçı depremin meydana geldiği belirtildi.

Elazığ şehir merkezindeki 3 binanın enkazında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışmalar, AFAD koordinasyonunda 21 kamu kurumu, sivil kurum ve kuruluştan 3 bin 733 personel, 3'ü Mobil Koordinasyon Merkezi olmak üzere toplam 554 araç, 17 köpek, 3 İHA, 1 helikopter ve 1 uçakla devam ediyor. Toplam 44 kişi sağ kurtarılarak tedavi altına alındı. Maalesef cansız bedenine ulaşılan ya da sonradan hayatını kaybeden kişi sayısı ise 29 oldu. Hasar tespit çalışmalarında, 280 teknik personel ve 4 araç görev yapıyor. Şimdiye kadar toplam 1323 bina incelendi ve 328'inin hasarsız olduğu tespit edildi."

AFAD Başkanlığının bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere Elazığ Valiliği emrine 2 milyon lira, Malatya Valiliği emrine 2 milyon lira olmak üzere toplam 4 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdiği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...