Devlet şefkati

Devlet şefkati

GÜNDEM Haberleri

Elâzığ 6,8 ile sallandığı an devlet soluğu bölgede aldı. İçişleri, Sağlık ve Şehircilik Bakanı şehre üs kurdu. Arama kurtarma çalışmaları ve yaraları sarmak için devletin imkânları seferber edildi. Vatandaşlara psikolojik destek başladı. Evsiz kalanlara rezerv konutlar tahsis edildi. Çadır ve konteyner kentler kuruldu.

Soylu: Ortak bir deprem hattı oluşturacağız
Elâzığ Sürsürü Mahallesi’ndeki Dilek Apartmanı enkazında can veren 14 yaşındaki Seman Karaman ile Sevin Canbaz (40) dün toprağa verildi. İkilinin cenaze törenine yakınları, birçok vatandaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve milletvekilleri katıldı. Cenaze sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, HDP’li belediyelerin yardımlarının kabul edilmediği yönündeki iddialara “‘Yardımlar şu ve bu partilere gidiyor’ İnsan Allah’tan korkar. Biz vicdanı körelmiş insanlar mıyız? Bu tartışmalara girmek istemiyorum. Birtakım kötü düşünceler, kötü duygular gönlümüzü de karartmaya yöneliktir. Biz işimize bakalım, yolumuza devam edelim” diye karşılık verdi.
 Ayrıca, İstanbul’da yaşanan depremden sonra defalarca GSM operatörlerinin temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve en son 20 gün önce görüştüklerini anlatan Süleyman Soylu “Ortak bir deprem hattı oluşturacağız. Bunu bütün telefonlara yükleyeceğiz. Mümkünse de bundan sonra satılan bütün telefonlarda bu uygulama otomatik olarak olacak. Normal konuşmanın hattını engellemeyecek. Dört operatör çok yakın zamanda yapacak” ifadesini kullandı. Bakan Soylu, “Yıkılan binaların müteahhitlerine ne olacak? Bunlar nasıl tespit edilecek? Bu kişiler cezasız mı kalacak?” sorularını da “Akan gözyaşını karşılıksız bırakmayız. Hukuk da bırakamaz zaten. Bizim görevimiz tespit etmek. Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın” şeklinde cevapladı. Bakan Kurum da 250-300 konteynerin yer alacağı geçici barınma merkezi kurulacağını söyledi.

Bakan Fahrettin Koca: Azize’nin sağlık durumu iyiye gidiyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesiyle ilgili son bilgileri paylaştı. Bakan Koca, hastaneye tedavi gören kişi sayısının 86 olduğunu aktardı. Koca, bu kişilerden sadece 18’inin yoğun bakımda bulunduğunu belirtti. Bakan, enkaz altında yaptığı telefon görüşmesi ile herkesin hafızasında yer eden Azize Çelik hakkında da bilgi verdi. Fahrettin Koca “Azize’nin genel durumu iyi, tedbir amaçlı yoğun bakımda tutuluyor. Eşi ve iki çocuğuna gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra serviste takipleri sürüyor. İki buçuk yaşındaki Yüsra ile annesi Ayşe Yıldız’ın tedavileri de devam ediyor. Yüsra’nın bacaklarında ezikler vardı, ödem sebebiyle tedavisi yapıldı. Annesi ise yoğun bakımda” açıklamasında bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Selçuk: Birkaç okulda ciddi hasar var
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, deprem bölgesindeki okullar ile ilgili bilgi verdi. Bakan Selçuk “Elâzığ’da 415 civarında, Malatya’da da 846 okulumuz var. Genel tarama yapıldı. Birkaç okulumuzda ciddiye alınacak hasarlar var ama yıkım şeklinde değil. Bu okullardaki incelemeler tamamlandıktan sonra diğerlerinde güçlendirme çalışması yapılacak. Valilik gerekli işlemlerde bulunuyor. Her şey tamamen bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Bizim için önemli olan çocuklarımızın can güvenliği. Eğitime hazır olup olmadıkları birkaç güne kadar netlik kazanır. Gerekirse eğitimi erteleriz. Ancak somut veriye ihtiyacımız var. Resmî raporlara göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...