Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Fay üstüne bina yapılmamalı'

'Fay üstüne bina  yapılmamalı'

GÜNDEM Haberleri

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Türkiye’nin acilen fay kanununa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yasanın niye gerekli olduğunu anlatan Er “Bundan sonra da depremler olacak. Bu sebeple tedbirler alınmalı. Nasıl, yüksek gerilim hatlarının üzerinde oturulmasına izin verilmiyorsa fay hattı üzerinde de buna onay çıkmamalı. Bu gibi alanlar da yeşil alan olarak bırakılmalı. Yaşadığımız bu son depremler bir uyarıcı olmalı. Bursa depremi de gelecek, 150 sene geçti ve gerilim iyice arttı. Marmara Denizi’nin içinde sismik boşluk var. Milyonlarca insan tehlike altında. Hükûmet bu fay yasasını acil olarak planlamalı” şeklinde konuştu. Oda’nın Kahramanmaraş Temsilcisi Mehmet Kuruçay da “Bu bölgede yaklaşık 400 yıldır kırılmayan sismik boşluk var. Doğu Anadolu Fay hattında enerji birikmesi oldu. Kahramanmaraş depremsellik açısından Türkiye’nin en kritik bölgelerinden biri ve bu tehlikeyi görmek zorundayız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...