Beş yıl sonra evlatlarına kavuştular

Düzenleyen:
Beş yıl sonra evlatlarına kavuştular

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi sayesinde bir ailenin daha evlat hasreti sona erdi.

Batman’dan 5 yıl önce kandırılarak dağa götürülen Ö.Ç ile gayriresmî eşi olduğu belirtilen Suriye uyruklu F.M, Diyarbakır annelerinin 172 gündür sürdürdüğü evlat nöbetinden etkilendi. Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, istihbarat ve emniyet unsurlarının çalışmaları sayesinde terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kamplarından F.M. ile kaçan Ö.Ç’nin ailesi ne müjdeli haber verildi. Ö.Ç’nin anne ve babası geldikleri Batman Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan evlatları ile buluştu.
Duygusal anların yaşandığı buluşmada oğulları Ö.Ç’ye sarılan anne ve baba, 5 yıllık hasretin ardından evlatlarını bağrına bastı. 
Evlat hasreti sona erdikçe diğer anaların umutları da artıyor. Nöbete dün bir aile daha katıldı. Sur ilçesinden 5 yıl önce 19 yaşında dağa götürülen oğlu Mehmet için eyleme dâhil olan anne Sultan Karahan “Ciğerim yanıyor. Ölü mü, yaşıyor mu bilmiyorum. Oğlumu istiyorum” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...