Şahin o günleri böyle anlattı: Şener darbeyi bekledi

Düzenleyen:
Şahin o günleri böyle anlattı: Şener darbeyi bekledi

GÜNDEM Haberleri

Siyasette dikiş tutturamayan CHP’li Abdüllâtif Şener’in “FETÖ ile mücadele bildirisine imza atmadı” diyerek suçladığı Mehmet Ali Şahin’den cevap geldi: Darbe olacak diye AK Parti’den aday olmadı....

CHP Konya Milletvekili Abdüllâtif Şener, eski dava arkadaşı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin’in 2004’teki MGK toplantısında “FETÖ ile mücadele” adı altında hazırlanan bildiriye imza atmadığını iddia etmişti. İHA’ya açıklama yapan Şahin, Şener’in iddiasını yalanladı. Şener’in söz konusu ifadelerini duyduğunda şaşırdığını söyleyen Şahin “Çünkü ben o toplantıda yoktum. O günlerde Atina’da olimpiyat oyunları vardı. Ben de kafilemizle birlikte Atina’da bulunuyordum. Sayın Şener’den ‘Özür dilerim’ demesini bekliyordum. İnsan yanılabilir ama yanıldığını görürse özür diler. Kendisi adına çok üzüldüm. Bu açıklamadan sonra da hâlâ ısrarını devam ettirdi. Başka bir televizyona da bu bağlamda açıklama yaptı” diye konuştu. 

AÇIKÇA YALAN SÖYLEDİ
FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili münakaşaların gündemde olduğunu hatırlatan Şahin “Herhâlde beni de bulaştırmak istedi, açıkça yalan söyledi” dedi. Şener’in 2007 seçimlerinde AK Parti’den aday olmamasını ve partiden ayrılmasını da değerlendiren Şahin, şunları kaydetti: Şener, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde başbakan yardımcısıydı, aday olmadı. Biz de şaşırdık neden aday olmadı diye. Bazı milletvekili arkadaşlar bana geldi. İsmini de vereyim, ben delilli konuşurum. Eski Karabük Milletvekili Ali Öğüten geldi, ‘Ağabey biraz önce Abdüllâtif Bey’e uğradım. ‘Niçin aday olmadınız?’ diye sordum’ dedi. Ali Bey müracaat ettiği hâlde aday yapılmamıştı ve biraz üzgündü. Ali’ye demiş ki, ‘Aday yapılmadığına üzülme sevin. Çünkü eğer aday olsaydın sonu hiç de senin arzu etmeyeceğin şekilde bitecekti. Gidiş o gidiş değil. Bu hükûmetin, bu partinin önünde çok ciddi karanlık günler var. Dolayısıyla sen aday olmadığına üzülme sevin’ demiş. Geldi bana anlattı bunu ve ‘Abdüllâtif Bey ne demek istiyor?’ dedi. Ben de ‘Sen aldırış etme, bir milletvekili aday yapılır, tekrar yapılmaz ama bizim bir davamız var ve bu dava istikametinde çalışmaya devam edelim’ dedim.

SAVRULUP DURUYOR 
Bu olayların ardından Şener’in AK Parti’den milletvekili adayı olmadığını ve parti kurduğunu belirten Şahin “Herhâlde kafasında şu vardı, AK Parti ile ilgili mutlaka bir darbe girişimi olacaktı. Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidardan uzaklaştırılacaktı ve herhâlde bazı çevreler de kendisine ‘Bundan sonra sen bize lazım olacaksın. Seni önemli görevlere getireceğiz’ diye telkinlerde bulundu. Buna kandığını düşünüyorum. Oradan itibaren bir savruldu ki savrulma hâlâ devam ediyor” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...