Darbe Komisyonundaki FETÖ’cü mahrem imam çıktı

Düzenleyen:
Darbe Komisyonundaki FETÖ’cü mahrem imam çıktı

GÜNDEM Haberleri

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından görevlendirilen ve daha sonra KHK ile ihraç edilen Ali Temizer hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Temizer’in FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıl kadar hapsi istendi. Örgüt içerisinde “Yücel” kod adını kullanan Temizer’in, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki astsubaylardan sorumlu mahrem abi olduğunun tespit edildiği belirtildi. Üç itirafçı ifadesinde, şüpheli Temizer’in örgütle bağlantısını deşifre ederek, fotoğrafından da teşhis etti.
 İTİRAFÇILAR ANLATTI
“Kerim “kod adlı Kaan İ. ifadesinde, Ali Temizer’in kendisi gibi öğretmen konumunda olduğunu söyledi. Beraber mahrem toplantılar yaptıklarını aktaran Kaan İ. şunları kaydetti: Eryaman’da hava astsubayların kullandıkları evin yakın bir yerinde buluştuk. Sırasıyla tüm evleri gezerek öğrencileri Ali Temizer ile tanıştırdım. Hava astsubayları Ali Temizer teslim aldıktan sonra ayrıca, kendisine operasyonel hat ve cihazı da teslim ettim. Bu şahsın mahiyetindeki astsubayların kimler olduğunu bilmiyorum.
Ali Temizer’i teşhis eden Hava Astsubay üst çavuş Emre B. de, kendisinden sorumlu kişinin Temizer olduğunu söyleyerek, “Standart olarak kitap okuma, video izleme gibi faaliyetlerini beraber yürüttük” dedi.
Ayrıca, Temizer’in örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullandığı da belirlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...