Öğretmen adayları dikkat! YÖK Başkanı Saraç' 'hayırlı olsun' diyerek duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Öğretmen adayları dikkat! YÖK Başkanı Saraç' 'hayırlı olsun' diyerek duyurdu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç tarafından öğretmen adaylarını rahatlatacak bir son dakika açıklaması yapıldı. Saraç, öğretmen adayı olan son sınıf öğrencilerinin kendilerine ilettikleri talepleri değerlendirdiklerini söyleyerek "MEB ile de koordineli bir şekilde bu öğrencilerimizi rahatlatıcı yeni bir karar aldık. Öğrencilerimizin 5-6 hafta arasında okullarda uygulama çalışmalarına katıldıklarını da göz önünde tutarak, uygulama çalışmalarındaki eksikliklerin ‘ders, ödev ve dosya hazırlığı’ ile telafi edilebilmesine yönelik aldığımız kararı üniversitelerimize bildirdik. Hayırlı olsun" sözlerini kullandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı M. A. Yekta Saraç, resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaparak üniversitelerde öğretimlerine uzaktan devam eden öğretmen adayı son sınıf öğrencilerine yönelik flaş açıklamalarda bulundu. Saraç, öğretmen adayı olan son sınıf öğrencilerinin kendilerine ilettikleri talebi hatırlatarak MEB ile koordineli bir çalışma sonucunda rahatıcı yeni karar aldıklarını bildirdi.

Saraç, bu kararların üniversitelere de bildirildiğini belirterek "Öğrencilerimizin 5-6 hafta arasında okullarda uygulama çalışmalarına katıldıklarını da göz önünde tutarak, uygulama çalışmalarındaki eksikliklerin 'ders, ödev ve dosya hazırlığı' ile telafi edilebilmesine yönelik aldığımız kararı üniversitelerimize bildirdik. Hayırlı olsun." sözlerini kullandı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde:

YÖK olarak, içerisinde bulunduğumuz salgın sürecinde gerçekçi bir zeminde, katılımcı bir üslupla, çeşitliliğin fırsatlarından yararlanarak öğrencilerimizi anlamaya ve onların beklentileri ile akademik gerçekleri mümkün olduğunca buluşturmaya çalışıyoruz.
Bu bağlamda öğretmen adayı olan son sınıf öğrencilerimiz tarafından bizlere iletilen taleplere yönelik bir müddetten beri çalışmaktaydık. Bu zor dönemle sınırlı olmak üzere, MEB ile de koordineli bir şekilde bu öğrencilerimizi rahatlatıcı yeni bir karar aldık.
Öğrencilerimizin 5-6 hafta arasında okullarda uygulama çalışmalarına katıldıklarını da göz önünde tutarak, uygulama çalışmalarındaki eksikliklerin "ders, ödev ve dosya hazırlığı" ile telafi edilebilmesine yönelik aldığımız kararı üniversitelerimize bildirdik. Hayırlı olsun...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...