Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul Valisi Yerlikaya, şehrin en yaşlı ağacını ziyaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul Valisi Yerlikaya, şehrin en yaşlı ağacını ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Dünya Çevre Günü'nde, Cerrahpaşa Üniversitesi Orman Fakültesi yerleşkesinde yer alan 1377 yaşındaki çınar ağacını ziyaret etti.

Vali Yerlikaya, ziyaretine ilişkin sosyal medya hesaplarından da yayımlanan video mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Hayatı paylaştığımız bütün canlıları anlamak, onların hak ve hukukunu korumak için farkındalık günü. Bizler, büyüklerimize hürmetimizi göstermek için her fırsatta onları ziyaret ederiz. Bu anlamlı günde, İstanbul’daki en yaşlımızı ziyarete geldik. Bu çınar, toprakla buluştuğundan beri tam 1377 yıl geçmiş. Dile kolay 14 asır. Hemen yanı başında 600 yıllık bir de komşusu var. Bu çınarların gölgesinde serinlemek ne güzel. Değerli dostlar, yaşadığımız pandemi sürecinde gördük ki doğaya ne kadar saygılı olursak çevremiz de o kadar güzelleşiyor. Tertemiz havaya, masmavi denize, Boğaz'da ve Haliç'te yunuslara yeniden kavuştuk. İstanbulumuz çok zengin biyoçeşitliliğe sahip. Tek tek sayılamayacak kadar canlıya ev sahipliği yapıyor. 

Yeni normal döneme geçtiğimiz bu günlerde 'sıfır atık' parolasıyla, başta maske ve eldiven olmak üzere, doğaya zararlı hiçbir atık bırakmayalım. Çevremizin ve doğadaki bütün canlıların kıymetini bilelim. Gözlerimizin aydınlığı, yarınlarımızın teminatı çocuklarımız için daha güzel bir dünya bırakalım. Başka bir İstanbul, başka bir Türkiye, başka bir dünya yok. Çevre günümüz kutlu olsun."

İstanbul Valisi Yerlikaya, şehrin en yaşlı ağacını ziyaret etti

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...