Türkiye'ye seyahat yasağı 'siyasi' gerekçelerle alındı

Düzenleyen:
Türkiye'ye seyahat yasağı 'siyasi' gerekçelerle alındı

GÜNDEM Haberleri

AB'nin tatil için gidilecek ülkeler listesinde Çin'i koyup dünyaya örnek olan Türkiye'ye yer vermemesinin "sağlık" sebepleriyle alınmadığını yazdılar.

Alman medyasında, Alman hükûmeti ve AB'nin salgınla dünyaya örnek mücadele sergileyen Türkiye için seyahat uyarısının arkasında siyasi sebepler bulunduğu yer alırken Türkiye’nin "çifte standart" suçlamasında haklı sebepler olduğu belirtildi. Die Welt gazetesinin haberinde salgın kisvesi altında Almanya’nın Türkiye’ye karşı başka bir çıkar oyunu oynamaya çalıştığı kaydedildi. Türkiye’deki vaka sayılarının birçok ülkeden daha kötü olmadığına işaret edilen haberde “Uyarı mantıklı değil. Ancak tıbbi gerçeklik, Covid-19 dış politikasında zaten ikincil bir rol onuyor” denildi. RND de yorumunda “Çavuşoğlu’nun, Berlin ve Brüksel’in çifte standart uyguladığı suçlamasında gerçek yönler bulunuyor. Türkiye ile siyasi çekişmeler, tatilcilerin sırtından çözülemez” ifadesine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...