Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Papa Francis’in Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesinin ardından “derinden acı duyuyorum” ifadeleri; aynı zamanda müslümanların da 1236 da kiliseye kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii’ni hatırlamasına sebep oldu.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesine ilişkin konuşmuştu. Papa Francis, “Uluslararası Deniz Günü” vesilesiyle gerçekleştirdiği konuşmasında "Deniz aklımı uzaklara götürüyor, İstanbul'a. Ayasofya'yı düşünüyorum ve derinden acı duyuyorum" ifadelerini kullanması, 1236 yılında camiden kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii’ni akıllara getirdi. Günümüzde Cordoba Katedrali olarak kullanılan Kurtuba Ulu Camii, İspanya'nın Cordoba şehrinde bulunuyor. I. Abdurrahman tarafından 786 yılında yapımına başlanan cami, 1236'da kentin Kastilya Krallığı’nın kontrolüne geçmesinin ardından kiliseye dönüştürüldü. Minareleri yıkılarak çan kulesi yapılan caminin orta bölümüne de 1500 lü yıllarda bir katedral eklendi. Katedrale dönüştürülen cami, 1984 yılında UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...