O iddialar acevap: Konya’daki hastanelerin yüzde 52’si boş

O iddialar acevap: Konya’daki hastanelerin yüzde 52’si boş

GÜNDEM Haberleri

Konya’da korona vakaları sebebiyle hastanelerin dolduğu ileri sürüldü. İl Sağlık Müdürlüğü bu iddiaları rakamlarla yalanladı

Bazı sosyal medya hesaplarından, Konya’daki bütün hastanelerin koronavirüs sebebiyle dolduğu ileri sürüldü. Bu iddialara Konya İl Sağlık Müdürlüğünden cevap gecikmedi. Müdürlük “Ülkemizde son günlerde sınırlı olsa da artışlar görülmektedir. Özellikle Konya, en fazla artışın yaşandığı illerden biri. Ancak bu durum o kadar fazla değil. Bugün itibarıyla, hastanelerimizde yatak doluluk oranımız yüzde 48, yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 76'dır. Yoğun bakım servislerimizdeki solunum cihazlarının yüzde 58'i boş durumdadır. Kaldı ki bugün itibarıyla hasta kabulüne başladığımız Konya Şehir Hastanesi ilk etabında 838 yeni yatağımız daha devreye girdi” açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından “Covid-19 sebebiyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır” paylaşımında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...