Göktürk-2'nin gözü Salda'da

Göktürk-2'nin gözü Salda'da

GÜNDEM Haberleri

Göktürk-2, Salda Gölü’nün su seviyesini ve çevresindeki ekolojik gelişimleri sürekli olarak kayıt altına alacak. Bu veriler, yapay zekâ tarafından değerlendirilecek.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'nü korumak için teknolojinin imkânlarından da yararlanılacak. Çevre ve Tabiat Varlıkları Bilim Kurulunun önümüzdeki ay yapacağı toplantıda, Türkiye'nin uzaydaki gözü Göktürk-2 ile göldeki su seviyesi ve çevresindeki ekolojik gelişiminin düzenli olarak izlenmesi konusu ele alınacak. Göktürk-2’nin yanı sıra Türkiye’nin ikili anlaşmalar çerçevesince kullanabildiği diğer ülke uydularına ait görüntülerle de Salda takip edilecek. Bütün uydulardan elde edilen veriler yapay zekâ tarafından değerlendirilecek. Böylelikle göl sürekli denetim altıda tutulacak.
Ayrıca bölge ekolojik ve biyolojik açıdan yeniden incelemeye alınacak. Ekolog ve biyologlar, yapacakları çalışmalarla bölgedeki canlı çeşitliliğini ortaya koyacak. Ardından daha önce bu alanda yapılan araştırma verileri güncellenecek. Öte yandan Salda Gölü ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, toplantılara bir temsilcisini gönderecek. Emine Erdoğan’ın kendi önerilerini temsilcisi ile ilettiği kaydedilirken devletin en üst makamlarında Salda’nın sahiplenilmesinin, bilim adamları üzerinde olumlu bir etki bıraktığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...