Evlat nöbetindeki anneler için İHA ve TGRT’den belgesel

Evlat nöbetindeki anneler için İHA ve TGRT’den belgesel

GÜNDEM Haberleri

Bir senedir HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bekleyen anneleri konu alan belgeselin kopyası, ailelere flash bellekler içinde teslim edildi. Aileler, gösterdikleri desteklerden dolayı İHA ve TGRT’ye teşekkür etti.

Terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan evlatlarına kavuşmak için annelerin 20 Ağustos 2019’da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eyleminde bir senede 16 aile evladına kavuştu. İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT de yaz kış demeden ümitle evlatlarını bekleyen annelerin sıra dışı direnişinin belgeselini çekti. Çekilen belgeselin kopyaları, flash belleklere atılarak evlat nöbeti tutan ailelere İHA muhabirleri tarafından teslim edildi. Belgeseli seyreden aileler duygu dolu anlar yaşadı. Aileler İHA ve TGRT’ye, kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. HDP il binası önünde eylemin ilk günlerinde HDP’lilere karşı “Başlarım sizin Kürdistan davanıza” diyerek eylemin kilit ismi hâline gelen Aysel Bozkurt “Sizler bize ses oldunuz, çığlığımıza çığlık oldunuz, acımıza acı oldunuz ve derdimizi Türkiye’nin 81 şehrine sesimizi duyurdunuz. Sizlere ne kadar minnet ve şükran duysak azdır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...