HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İHA’lar Gaziantep semalarında yarıştı

Düzenleyen: /
İHA’lar Gaziantep semalarında yarıştı
İha, İnsansız Hava Aracı, Haber

GÜNDEM Haberleri

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 2019’da ziyaretçi rekorları kıran dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST için geri sayım devam ederken, Gaziantep Alleben Göleti’nde TÜBİTAK tarafından İHA Yarışması düzenlendi.

Yarışmada, genç yetenekler geliştirdikleri insansız hava araçları ile geleceğin teknolojilerine hazırlandı. Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "İnşallah siz gençler bu bayrağı çok daha öteye, çok daha ileri seviyeye taşıyacaksınız. Geleceğin yarışlarına bugünden hazırlanıp kendi alanlarınızda bu alanların kurucuları ve liderleri olacaksınız. Ülkemizin uzay ve havacılık macerasında hak ettiği yere gelmesinde çok iyi roller alacaksınız. Bu yarışmalara ilgi gösteren genç kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Liselerarası İHA yarışmasına başvuru yapan 291 takım arasından 79’u başarılı bulunarak lise kategorisinde yarışlara katılmaya hak kazandı. #MilliTeknolojiHamlesi sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST, 24-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ziyaretçiye kapalı olarak gerçekleştirilecek. TEKNOFEST 2020 sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edilebilecek. İHA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...