Sağlıkçılara saldırıya öfke yağdı

Sağlıkçılara saldırıya öfke yağdı

GÜNDEM Haberleri

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yakınlarının ameliyat sırasında hayatını kaybetmesine öfkelenen bir grup, sağlık görevlilerine saldırdı. Salgın döneminde fedakârca çalışmalarıyla bilinen sağlıkçılara saldırı büyük tepki çekti.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde berber dükkânında tıraş olan Fırat Ö. ve Ahmet Ö’nün yanlarına giden Emrah Keskin, 2 kardeşe ateş etti. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan Ahmet Ö’nün yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamasının ardından haberi duyan yakınları hastaneye baskın düzenledi. Baskın görüntülerinin sosyal medyada yayımlanmasıyla vatandaşlardan, koronavirüs salgını dönemindeki fedakârca çalışmalarıyla büyük takdir toplayan sağlıkçılara yönelik saldırıya büyük tepki geldi. Ankara Valiliği, sorumlular hakkında derhâl adli tahkikat başlatıldığını açıkladı.

KOCA’DAN KARARLILIK MESAJI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hiçbir sağlık çalışanının zarar görmediğini belirterek, olaya ilişkin görüntülerin son derece üzücü ve düşündürücü olduğunu vurguladı. Koca, şunları kaydetti: Şiddet olayları artık her an muhtemel olaylar hâline gelmeye başlamıştır. Şiddet olaylarının, sağlık hizmetlerinin kalitesini kaçınılmaz biçimde düşüreceğini kabul etmek zorundayız. Bu yaralayıcı, tedirginlik uyandıran şiddet gerçeğini, toplum-devlet birlikteliğinde rehabilite etmek görevimizdir. Bakanlık olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için, gerekli her zeminde çabamız kararlılıkla devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...