Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hatay İskenderun'da patlama

Düzenleyen:
Hatay İskenderun'da patlama

GÜNDEM Haberleri

Son dakika gelen bilgilere göre; Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşandı. Canlı bomba kendini patlattı. İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı hafif yaralandı. Bakan Süleyman Soylu iki teröristin de etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Hatay Valisi Doğan: "İstihbarat birimlerimizin çalışması sonucu 4 kişilik grubun geçen hafta paramotor ile Münbiç'ten kalkıp Amanos'a indiğini tespit ettik." dedi. İşte olay yerinden ilk görüntüler ve patlama anı... Hatay patlama haberi ile sarsıldı.

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde teröristler polis noktasına saldırmak istedi. Olay, İskenderun ilçe merkezi Pac Meydanı yakınlarında meydana geldi. Polis ekipleri alınan istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı. Otomobilde bulunan 2 teröristle polis ekipleri arasında sıcak çatışma yaşandı. İki teröristten biri kendini patlattı. İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı hafif yaralandı.

Olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.

Hatay Valisi Doğan: "Amanoslar’da terörist kalmamıştır"

Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarla ilgili İskenderun ilçesinde açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Amanoslar’da sıkışan son teröristlerin bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Doğan, "HDP Muş Milletvekili Demir Çelik’in oğlu Selim Çelik adli birimler tarafından tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun iki parti halinde birisi 28 Eylül, diğeri de 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletlerle Münbiç’ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar’a indiklerini tespit ettik. Bu tespit neticesinde güvenlik birimlerimizin çalışması 19 Ekim tarihinde neticesini verdi ve 1 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist canlı olarak yakalandı. Bugün geriye kalan 2 teröristin yerini yine istihbarat birimlerimiz tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Hava Kuvvetleri unsurlarınca tespit edilen bölgeye operasyon düzenlendi. Bugün İskenderun’a inen bu 2 terörist, güvenlik birimlerimizin Amanoslar’da sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı ve peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar. Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken bir terörist imha edildi ve kendisini de o esnada patlattı. İkinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanos Dağları’nda, Amanoslar’da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır. Bunu gönül rahatlığı içerisinde tüm kamuoyuna, tüm halkımıza, vatandaşlarımıza söylemek istiyorum. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum, herhangi bir can kaybımız yoktur" diye konuştu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. Doğan şu ifadeleri kullandı: Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, iki gün önce İstanbul’da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımlamıştı. Uyarıda, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki tüm ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı ifade edilmişti. Saldırının uyarıdan iki gün sonra yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

BAKAN SOYLU: 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemiyle ilgili 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Soylu, Twitter'daki paylaşımında alkışlama işareti ve Türk Bayrağı ile birlikte, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" mesajını paylaştı. Soylu, paylaşımında İskenderun'u da etiketledi.

Hatay İskenderun'da patlama

Hatay İskenderun'da patlama

Bakan Soylu ne demişti?
İçişleri bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçiliğinin Türkiye’de terör saldırısı olabileceği yönündeki yayınladığı istihbari duyuma sert tepki göstermişti. Bakan Soylu şunları söylemişti: Elbette biz de hem kendi ülkemizle ilgili hem de başka ülkelerle ilgili birçok istihbari bilgiler elde ediyoruz. ABD Büyükelçiliği bırakın diplomatik gereklilikleri usul, erkan ve adaptan yoksun şekilde bunu ortaya koymuştur. Bizim görevimiz her yerin güvenliliğini temin etmektir. Dışişleri Bakanlığı ile de konuştum. MİT başkanımızla da konuştum. Bize haftada bin 200 istihbari duyum geliyor. Bunların yüzde 30’u eyleme yöneliktir. Ciddi bir devletin yapması gereken bunu bulunduğu ülkenin yetkili makamına bildirmesidir. Bu istihbaratın muğlak bir bilgi notuyla değil, en azından irtibatta bulunduğunuz diplomatik kanalları ile görüşmeniz isabetli olandır. Her meseleyi siyasi bir değerlendirme olarak ele almaya çalışınca maalesef ortaya böyle durumlar çıkıyor. Bu konudaki süreç kendi sınırlarımızdan kaynaklı bir süreç değildir. Onlara gelen istihbari bilgisi Irak ve Suriye eksenli istihbarat olduğuna yönelik değerlendirme söz konusu...
Hatay İskenderun'da patlama

İşte Hatay'daki patlama anı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...