Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Berat Albayrak'ın yerine Ahmet Burak Dağlıoğlu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Berat Albayrak'ın yerine Ahmet Burak Dağlıoğlu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak, Varlık Fonu’ndaki başkanvekilliği görevinden de ayrıldı. Berat Albayrak ve Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyelikleri sona erdi. Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı.

Ahmet Burak Dağlıoğlu, Şubat 2020 tarihinden bu yana Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevini yürütüyordu. Dağlıoğlu bu göreve Arda Ermut'un yerine getirilmişti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Görevlerinden aflarını talep eden Berat Albayrak ve Arda Ermut'un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyelikleri sona ermiş, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Burak Dağlıoğlu Cumhurbaşkanı tarafından atandı." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan bugün Vahdettin Köşkü'ndeki toplantıya, Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Burak Dağlıoğlu, Prof. Dr. Erişah Arıcan, Hüseyin Aydın, Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ile Fuat Tosyalı katıldı.

Ahmet Burak Dağlıoğlu kimdir?
35 yaşındaki Dağlıoğlu Kartal İmam Hatip Lisesini ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını IE Business School “Global Master in Finance” programında tamamladı. 
Yatırım Ofisi Başkanı olarak atanmadan önce Ofis bünyesinde; 2010-2015 yılları arasında Körfez Ülkeleri, Hindistan, Japonya ve ABD’den sorumlu Proje Direktörü, 2015-2020 yılları arasında yurt dışı tanıtım faaliyetlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Öncesinde özel sektörde faaliyet gösteren danışmanlık şirketlerinde çalıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...