Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Provakötörler iş başında, polis müdahale etti

/ Kaynak: AA
Provakötörler iş başında, polis müdahale etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul, Eskişehir ve Hatay'da, Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti.

İstanbul Kadıköy ve Gazi Mahallesi'nde izinsiz gösteri düzenleyen gruplara polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için Kadıköy Söğütlüçeşme Caddesi'nde toplanan bir grup, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarına taş ve havai fişeklerle karşılık veren gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Dağılarak ara sokaklara kaçan göstericiler ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Gruptakilerden bazıları gözaltına alındı. nbsp;Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde toplanan bir grup, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Dağılmaları yönündeki uyarıları dikkate almayan göstericiler, polise molotofkokteyli ve havai fişek attı. nbsp;
Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği gruptakiler, dağılarak ara sokaklara kaçtı. nbsp;
Eskişehir
Eskişehir'de de polise taş ve sapanla misket atan 70 kişilik grup, emniyet güçlerinin kendilerine karşılık vermemesi üzerine eylemini sonlandırdı. Yeni Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde toplanan grup, sloganlar atarak Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Bina yakınındaki İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde önlem alan çevik kuvvet polisi, grubun geçişine izin vermeyerek eylemin bitirilmesi için uyarı yaptı. Bunun üzerine cadde üzerinde ateş yakan grup, polise taş ve sapanla misket attı. Yaklaşık iki saat polise taş ve misket atan kişiler, emniyet güçlerinin müdahale etmemesi üzerine eylemine son verdi.
Hatay
Hatay'da, izinsiz gösterilerde bir kişinin hayatını kaybetmesini yürüyüş yaparak protesto etmek isteyen grup, polis müdahalesinin ardından dağıldı. Ahmet Atakan'ın hayatını kaybettiği Armutlu Mahallesi'nde toplanan grup, buradan Gündüz Caddesi'ne doğru yürümek istedi. Polis, Gündüz Caddesi'nde barikat kurmaya çalışan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup, çöp konteynerlerini yakarak barikat kurdu. Polis taş, sopa, molotofkokteyli ve havai fişek atan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Binaların çatılarından polise zaman zaman çeşitli maddeler atan grup, müdahaleden sonra ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bu arada, göstericiler tarafından yakılan ve polise doğru yuvarlanan araç lastiği, olayların yaşandığı yerde bulunan petrol istasyonuna ait pompanın yanından geçtikten sonra TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla söndürüldü.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...