Brüksel’de beş kritik toplantı

Düzenleyen:
Brüksel’de beş kritik toplantı

GÜNDEM Haberleri

AB ile yeni döneme girilmesiyle Ankara- Brüksel hattında temaslar yoğunlaştı. Ocak ayı başından bu yana Türkiye ve AB arasında en üst düzeyde diyalog kurulurken, yüz yüze görüşme trafiği de hız kazandı.

Selçuk Böke ANKARA

Geçtiğimiz hafta AB dönem başkanlığını devralan Portekiz ve İspanya’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, bugün de 5 kritik isimle temaslarda bulunmak üzere AB’nin kalbi Brüksel gidecek. İki gün sürecek Brüksel temaslarında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sophie Wilmès, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile bir araya gelecek olan Çavuşoğlu, ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek. AB-Türkiye ilişkilerinin ana gündem konusu olacağı toplantılarda, Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel konular gündeme gelecek. Çavuşoğlu’nun Brüksel ziyareti ayrıca bu ay sonu veya Şubat başında Türkiye’de düzenlenmesi beklenen Üçlü Türkiye-AB Liderler Zirvesi’ne hazırlık niteliği de taşıyor.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...