Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yedi ilde mutasyonlu Covid karantinası

Yedi ilde mutasyonlu Covid karantinası

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır, Düzce, Balıkesir, Kilis, Muş, Tokat ve Tunceli'de koronavirüsün mutasyona uğramış yeni hâli tespit edildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Dernek Mahallesi'nde bir kişi, baş, karın ve eklem ağrıları baş gösterince hastaneye gitti. Yapılan testinde mutasyona uğrayan Covid-19 belirlenen şahıs evde tedavi altına alındı. Şahsın yurt dışı bağlantısının olmadığı öğrenilirken, mahalle 14 gün boyunca karantinada kalacak. Vakaların düşmeye başladığı Tunceli'de de ilk defa mutasyona uğramış virüs görüldü. Bir doktorun, görevli gittiği il dışı dönüşünde boğaz ağrısı şikâyetiyle Tunceli Devlet Hastanesinde yaptırdığı testte mutasyona uğramış Covid-19 fark edildi. Doktorla birlikte temaslı 4 kişi de karantinaya alındı.

BREZİLYA'YA UÇUŞ YASAĞI
Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonlu Covid-19'dan kaynaklanan vakaların artması sebebiyle İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'yla birlikte son olarak Brezilya'dan da Türkiye'ye uçuşların geçici olarak durdurulduğunu bildirdi. Muhammet Romedi Yılmaz - Ercan Topaç İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...