Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yılın ilk MGK'sı bugün: Ana gündem Yunanistan

Düzenleyen:
Yılın ilk MGK'sı bugün: Ana gündem Yunanistan

GÜNDEM Haberleri

Bugün yapılacak yılın ilk Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ana gündem maddeleri Yunanistan’la başlayan istikşafi görüşmeler, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve terörle mücadele olacak.

Ebru Karatosun ANKARA

Toplantıda, Yunanistan ile müttefiklik ilişkisi üzerinden atılabilecek ortak adımların ön plana çıkarılması için bir yol haritası üzerinde durulacak. Ayrıca, Ege’de gayrı askerî statüdeki adaların silahlandırılması başta olmak üzere, uluslararası hukuka ve antlaşmalara aykırı hareket eden Yunanistan’ın bu süreçteki tutumu ele alınacak. Toplantının önemli başlıklarından biri terörle mücadele olacak. Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, geçtiğimiz hafta Bağdat ve Erbil yönetimi ile yaptığı görüşmelerle ilgili kurul üyelerine bilgi verecek. Sincar’a yönelik muhtemel operasyon değerlendirilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...