Güneyimize Patriot Sistemi mi kuruluyor?

Düzenleyen:
Güneyimize Patriot Sistemi mi kuruluyor?

GÜNDEM Haberleri

ABD yönetimi PKK'ya yaptığı silah, zırhlı araç ve cephane desteğine ek olarak sınır ili Deir el Zor'da üs inşaatına başladı.

Türkiye gazetesinin daha önce hazırlıklarını duyurduğu üsse dair ilk görüntüler 24 Ekim'de kaydedildi.

Suriye'nin Doğu sınırında yer alan ve PKK işgalindeki el Omar bölgesine taşınan üs ekipmanlarının montajına başlandı. Bölge  kaynakları uçak pistininde yer alacağı askeri üsse Patriot hava savunma sistemleri konuşlandırılacağını rapor ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri başta Rimeylan, Konika, el Omar Petrol sahaları olmak üzere Suriye petrollerinin yüzde 90’nını PKK ile birlikte kontrol ediyor. Halen Haseke, Deir el Zor ve Rakka’da halen 44 aktif kuyuda üretim sürerken Suriye’nin en büyük petrol rezervine sahip El Omar’da ABD askeri havaalanı inşaatı başlanmıştı.

Esed rejimi bu girişimi yasadışı ilan etmiş ve Amerika’nın DEAŞ bitti açıklamasına rağmen Suriye’deki varlığını sürdürdüğünü ve yeni üsler inşa ettiğini duyurmuştu. 
Esed rejiminin resmi yayın organı SANA, Deir el Zor’da bulunan El Omar petrol bölgesinde yapımına başlanan ABD askeri havalimanının daha fazla petrolü çalma amaçlı olduğunu yazmıştı.

Güneyimize Patriot Sistemi mi kuruluyor?

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...