HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

CHP'li tecavüzcü başkana istenen ceza belli oldu

Düzenleyen: /
CHP'li tecavüzcü başkana istenen ceza belli oldu
Chp, Maltepe, Tecavüz, Haber

GÜNDEM Haberleri

Maltepe’de 23 yaşındaki genç kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K.’nın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanığın “nitelikli cinsel saldırı” ve “cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplamda 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Maltepe'de bir kafede 20 Kasım 2020 tarihinde 23 yaşındaki Z.Y.'ye yönelik cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Yöneticisi U.K.'nın, "nitelikli cinsel saldırı", "cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve" tehdit" yargılanmasına devam edildi. Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık U.K., cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Duruşmada tanık olarak dinlenen E.D. gece bekçiliğini yaptığını söyleyerek, “Olay günü görevimi ifa ederken gece 23.00 civarında sanık ile mağdurun kafeden gülerek çıktıklarını gördüm. Sanığı garsonluk yaptığı için tanırım. Mağduru tanımıyorum. Kafeden çıktıklarında hareketlerinde herhangi bir anormallik görmedim. Birlikte motosiklete binip gittiler” dedi.

Savcı mütalaasını açıkladı
Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık ile müştekinin arkadaş oldukları, olay günü sanık U.K., müşteki Z.Y. ve arkadaşları Ö.K.’nın da bir kafede buluştukları, birlikte oturdukları, Ö.K.’nın işi çıktığı için müşteki ve sanığın yanından ayrıldığı anlatıldı. Müşteki ve sanığın baş başa oturdukları, bu sırada başka kimsenin bulunmadığı, yaklaşık yarım saat sonra müştekinin kalkmak istediği, sanığın müştekiye kalması için ısrar ettiği belirtildi. Bunun üzerine müşteki Z.Y.’nin rahatsız olduğu ve gitmek için ayağa kalktığının anlatıldığı mütalaada, U.K.’nın Z.Y.’yi kendisine çekip koltukta üzerine aldığı, genç kızın kendisini kurtarmak için masada bulunan bardağı eline alarak U.K.’nın kafasına vurduğu, bu sırada müştekinin elinin kesildiği kaydedildi.

“Saçından sürükleyerek tuvalete götürdü”
Mütalaada, sanığın müştekiyi saçından sürükleyerek tuvalete götürdüğü, burada müştekiyi darp ettiği, müştekiye yönelik cinsel saldırıda bulunduğu, genç kızın yalvardığı, bağırdığı, buna rağmen sanığın, müştekiye vurmaya devam ederek, ‘bağırma burada kimse seni duymaz, kapı da kilitli’ şeklinde sözler söylediği aktarıldı. Sanığın müştekinin boğazını sıkarak küfür ettiği, müştekinin, sanığın elinden kurtulabilmek için yaşananları kimseye anlatmayacağını, onun da bir kızı olduğunu söylediği, sanığın bu eyleminin yaklaşık 1 buçuk saat kadar sürdüğü belirtildi.

22 buçuk yıla kadar hapis istemi
Mütalaada, sanık U.K.’nın “nitelikli cinsel saldırı” ve “cebir, tehdit veya hileyle cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplamda 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Bunun üzerine söz alan müşteki Z.Y.’nin avukatı, “Mütalaaya katılıyoruz, sanık cezalandırılsın” dedi. Sanık U.K. ise, “Tahliyemi ve beraatimi talep ederim” diye konuştu. Sanık avukatı ise müştekinin beyanlarının çelişkili olduğunu söyleyerek müvekkilinin tahliyesini istedi.
Ara kararını oluşturan mahkeme heyeti, sanık avukatına yazılı savunmalarını hazırlamaları için süre verdi. Sanık U.K.’nın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 20 Kasım 2020 tarihinde U.K.'nin Z.Y.'yi Maltepe'de bir kafeye çağırdığı, Z.Y.'nin de bunu kabul ederek bir arkadaşı ile kafeye gittiği anlatıldı. Kafeden diğer müşterilerin de gitmesiyle Z.Y. ile U.K.'nın baş başa kaldığı, U.K.'nın gitmek isteyen genç kadına kalması için ısrar ettiği, gitmek için ayağı kalkan kadını kendisine doğru çektiği, Z.Y.'nin de kurtulmak için masadaki bardakla U.K.'nın kafasına vurduğu belirtildi. U.K.'nın buna kızarak saçından sürükleyerek tuvalete götürüp dövdüğü, cinsel saldırıda bulunduğu, küfür ederek boğazını sıktığı, 'seni kimse duyamaz, kapı kilitli, seni burada öldüreceğim' diyerek tehdit ettiği vurgulandı. İddianamede, U.K.'nın, "nitelikli cinsel saldırı", "cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve" tehdit" suçlarından toplamda 16 yıl 6 aydan 24 yıl 6 aya kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...