Bitlis'te PKK'lı teröristlere ait malzemeler imha edildi

Düzenleyen:
Bitlis'te PKK'lı teröristlere ait malzemeler imha edildi

GÜNDEM Haberleri

Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce toprağa gömülmüş el bombaları, kalaşnikof mühimmatı, yaşam ve mutfak malzemesi ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tatvan'ın Kısıklı köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemeleri ve patlayıcı olduğu bilgisini aldı.

Bunun üzerine, terör örgütü mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla operasyon başlatıldı.

"Eren-11 Şehit Jandarma Er Hüseyin Uslu 2021-24" adı verilen operasyonda, Kısıklı köyü kırsalında brandaya sarılı vaziyette toprağa gömülmüş 3 el bombası, 2 kalaşnikof şarjörü, 37 kalaşnikof fişeği, sinyal tarayıcı, palaska, 4 kütüklük, şemsiye, gömlek, 2 mat ve çok miktarda mutfak malzemesi ele geçirildi.

Delil niteliği taşıyan malzemeler Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındı, diğer malzemeler ise yerinde imha edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...