HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

CHP'li İlhan Kesici: 128 milyar dolar kaybolmaz

Düzenleyen: /
CHP'li İlhan Kesici: 128 milyar dolar kaybolmaz
CHP, İlhan Kesici, 128 Milyar Dolar, Haber

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin "128 milyar dolar nerede?" şeklindeki operasyonuna sol kanattan da cevap gelmeye devam ediyor. DSP'li Masum Türker'den sonra CHP'nin ekonomisti İlhan Kesici de "128 milyar dolar nerede?" tartışmasıyla ilgili konuşarak "Tüm detaylar Merkez Bankası’nın bilançosunda var." açıklamasını yaptı.

Halktv'ye konuşan İlhan Kesici, "Sizin tahmininiz var mı, gerçekten kaybolduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna itiraf niteliğinde bir cevap verdi.

"KONUŞURSAM SORUMUZU KIRMIŞ OLURUM"

Kesici, "Bir şey söylersem bizim soruyu kırmış olurum. Bilgimiz dersek olmaz, tahminimiz dersek olur. Merkez Bankası bilançosundan bakarsınız. Rakamlar ne yapıyor, başka rakamlar nereye geldi, nereye gitti. Nereye gider, nereden gelir. O bilgilerin üstüne bir tahminimiz var. Ama şimdi söylersem kendi sorduğumuz soruyu kırmış olurum. Girersin Merkez Bankası'nın bilançosuna okumayı bilen insanlar açarlar internet sayfalarını, dolar alımları satımları nasıl olmuş, ne zaman olmuş her iş görülür. Her iş devletin kaydı altındadır." diye konuştu.

DSP'li Masum Türker de geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, "Türkiye'nin döviz rezervi kendi sahip olduğu rezervdir. 128 milyar dolar dediğimizde yurtdışından gelmiş borç para eklendiği zaman sanki o para bizim gibi rezerv olarak belirleniyor. Halbuki döviz rezervleri artık modern anlamda ikiye ayrılarak tanımlanması gerek birincisi öz kaynaklardan oluşan rezerv ikincisi ise yabancı kaynaklardan oluşan rezerv” şeklinde konuşmuştu.

“Türkiye'nin kaybolan rezervi yok!” diyen Türker “Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor. Bu yüzden de bir bakan biraz dış çevreler tarafından da hedef alındı” açıklamasında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...