Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekonomik şiddet tazminat sebebi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ekonomik şiddet tazminat sebebi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yargıtay, engelli olan çocuklarının bakım ve ihtiyaçlarını göz ardı ederek bütün yükü eşine yükleyen kocayı ekonomik şiddetle suçladı.

Bursa’da bir süredir geçimsizlik yaşayan karı koca karşılıklı boşanma davası açtı. 6. Aile Mahkemesi, kadının, asgari hayat giderlerini karşılayacak kadar düzenli geliri olmasına ve 3 adet taşınmazı bulunmasına rağmen yoksulluk nafakası almasına hükmetti. Karşı taraf kararı temyiz etti. Ardından devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Evi olan kadına yoksulluk nafakası verilmesinin yasaya aykırı olduğuna dikkat çeken Yargıtay, şu kararı verdi: Koca, engelli olan çocuklarının bakım ve ihtiyaçlarını göz ardı ederek bütün yükü eşine yüklemiş. Böylelikle karısına ekonomik şiddet uygulamış. Bu sebeple kadının yararına uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekir. Davanın bu yönde yeniden görülmesi için mahkemenin kararı oy birliğiyle bozulmuştur.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...