Dört aylık çile poyrazla son buldu

Düzenleyen:
Dört aylık çile poyrazla son buldu

GÜNDEM Haberleri

Marmara Denizi'nde bir süredir etkisini gösteren ve balık türleri için büyük tehlike arz eden salyalar poyrazla birlikte dağılmaya başladı.

Deniz salyaları, Marmara Denizi'ni kıyılarından diplerine kadar adeta sarmıştı. Su altı canlılarının yaşamını tehlikeye sokan ve küçük tekne balıkçılığını durma noktasına getiren salya istilası 4 ay sonra bitti. Sevindiren gelişme poyrazla birlikte yaşandı. Rüzgar sonrası salyaların dağıldığı gözlemlendi.

"İki gündür esen poyrazla birlikte salya dağılmaya başladı"
Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, Marmara Denizi'ndeki salyanın büyük oranda dağılmasının balıkçıları sevindirdiğini söyledi.

Salya nedeniyle balıkçıların bir süredir denize açılamadığını belirten Pehlivanoğlu, şöyle konuştu:

"Büyük tekneler için başlatılan av yasağının ardından küçük tekne balıkçıları avcılığa devam edecekti ama salya nedeniyle açılamadılar. Balıkçı arkadaşlar da mecburen kıyıda ağ bakımı yaparak zaman geçirdi. İki gündür esen poyrazla birlikte salya dağılmaya başladı. Balıkçılarımız salyanın tamamen bitmesiyle yeniden denize açılıp ağ atmaya başlayacak."

Kentte uzun yıllardır balıkçılık yapan Hüseyin Oğuz da deniz salyasının bu yıl Marmara'da çok uzun süre etkili olduğunu ifade etti.

Küçük tekne balıkçılarının dört gözle salyanın bitmesini beklediğini vurgulayan Oğuz, "Balıkçı barınağı ve kıyılara biriken salya dağıldı. İnşallah havanın esmesiyle tamamen gider. Ekmeğimizi denizden kazanıyoruz. Salyanın bitmesiyle denizdeki mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...