Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’nin yeni enerji üssü

Türkiye’nin  yeni enerji üssü

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin asırlık projesi Filyos Doğalgaz İşletme Tesisinin temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Zonguldak'ta atıldı.

Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın karaya çıkacağı ilk nokta olan Filyos Doğalgaz İşletme Tesisi, doğalgazın Türkiye'ye yayılmasında ilk nokta olacak. Karadeniz gazı Filyos'tan Türkiye'ye yayılacak. Tesis, Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak. Marmara'nın yükü azalacak Anadolu, Karadeniz üzerinden Asya'ya ve Doğu Avrupa'ya açılacak. Romanya, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan Filyos'u kullanacak. Ticaret katlanacak, ihracat artacak. Karadeniz gazının sevkiyatında en önemli görevi liman üstlenecek.
Zonguldak merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan tesiste, üretilen gaz içindeki su ve sıvılar ayrıştırılacak, partiküller filtrelenecek, gaza basınç verilecek ve şebekeye sevk edilecek. Kara tesisi inşaat ve işletim süreçlerinde ortaya çıkacak istihdam ve satın alma ihtiyaçları için yerli ve özellikle de mahallî kaynaklara öncelik verilecek. Cari açığın kapatılmasında da önemli rol üstlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...