Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayvalık açıklarında gergin anlar: Türk sahil güvenliği Yunanlıları kovaladı

Düzenleyen:
Ayvalık açıklarında gergin anlar: Türk sahil güvenliği Yunanlıları kovaladı

GÜNDEM Haberleri

Balıkesir Ayvalık açıklarında gergin anlar yaşandı. Sahil Güvenlik ekiplerimiz, Türk kara sularını ihlal eden Yunan sahil güvenlik botunu kovaladı.

Uzun süredir Türkiye’nin sabrını sınayan Yunanistan yine çizgiyi aştı. Gece saatlerinde Yunan sahil güvenlik botu, Ege Denizi’nden ülkelerine girmeye çalışan mültecileri kovaladı. Bu kovalamaca Ayvalık açıklarına kadar gelince Türk sahil güvenlik ekipleri harekete geçti. Ekipler, hemen botla bölgeye gitti. Ardından Sahil Güvenlik Komutanlığınca takviye bir bot daha gönderildi. Yunan botu, bölgeyi terk etmesi yönünde yapılan telsiz çağrılarına karşılık vermedi. Bunun üzerine Türk sahil güvenlik ekipleri, botları Yunanların üzerine sürdü. Yapılan manevralar esnasında iki bot arasında sürtme yaşandı. Gerginlik sonrası Yunanlar, arkalarına bakmadan kaçtı. 

MAZLUMU ZALİME TESLİM ETMEDİK

Bizim botlarımızda herhangi bir hasar meydana gelmezken geri itilen 8 göçmen de kurtarıldı. Göçmenler güvenli bir şekilde Ayvalık'a getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı “İnsan haklarına ve hukuka saygılı şekilde denizde ihtiyacı olan herkesin yardımına koşacağız. Denizlerin güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat görev başındayız” açıklamasında bulundu.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...