DSÖ'den Türkiye'ye övgü: Covid ile mücadeleniz takdire şayan

Düzenleyen:
DSÖ'den Türkiye'ye övgü: Covid ile mücadeleniz takdire şayan

GÜNDEM Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Türkiye'nin koronavirüsü yenmek için hem ülke içinde hem ülke dışında mücadele verdiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans yöntemiyle bir görüştü. İkili, pandemiye ilişkin küresel ve bölgesel gelişmiler, ülkemizde yürütülen aşı çalışması gibi birçok konuyu konuştu. 

"100'DEN FAZLA ÜLKEYE DESTEK OLDUNUZ"

Kluge, sözlerine "Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği liderlik ve alınan kararlı önlemler ile Covid vakalarını düşürdü. Bu çabalardan dolayı Türkiye'yi tebrik ederim. Ayrıca uluslararası anlamda gösterdiğini iş birliği ve dayanışma için de teşekkür ederim. Sizler, 100'den fazla ülke ve onlarca uluslararası örgüte destek verdiniz. Ayrıca aşılama çalışmalarınız da çok hızlı ilerliyor. Bu konuda takdire şayansınız" dedi.

GÜNLÜK 1 MİLYON DOZ 

Bakan Koca da "Aşı temin politikamız ve aşılama faaliyetlerimizi sıkı bir şekilde yürütüyoruz. Kendimi aşımızı geliştirmek için de hızla çalıyoruz. Aşılama konusunda oldukça iyi bir konumdayız. Bugün için de günlük 1 milyon doz aşıyı geçeceğimizi tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

 "IŞIK GÖRÜNDÜ"

Türkiye’nin mevcut durumda DSÖ’nün Covid-19 Aşı Takip Listesi’nde klinik safhada 4, ön-klinik safhada ise 16 aşısı bulunduğunu hatırlatan Koca “Bu aşıların geliştirilmesi ile birlikte halkımızın ve küresel insanlığın faydasına sunulması noktasında Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. İçinde bulunduğumuz şu günlerde pandeminin akut döneminin bitmeye yakın olduğunu ve tünelin ucundaki ışığı görmeye başladığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...