Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balyoz’da yedi kişinin beraati bozuldu

Düzenleyen:
Balyoz’da yedi kişinin beraati bozuldu

GÜNDEM Haberleri

Yargıtay, Balyoz davasında Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu yedi sanığın “suç için anlaşma” suçunu işledikleri gerekçesiyle haklarında verilen beraat kararını bozdu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında yedi sanık yönünden yapılan temyiz incelemesini tamamladı. Daire, davada, Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’a verilen beraat kararını bozulmasına hükmetti. Dairenin 14 Haziran’da oy birliğiyle aldığı kararın 37 sayfalık gerekçesinde sanıkların eylemlerinin, “teşebbüs aşamasına ulaşmayan hazırlık hareketleri çerçevesinde değerlendirileceği” belirtildi.

Gerekçede, seminer çalışmasındaki konuşma içerikleri, plan seminerinin hukuki dayanağı ile icra şekline ilişkin kurumsal belgeler dikkate alındığında, sanıkların fikir birliği içinde gerçekleşen eylemlerinin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 316. maddesinde düzenlenen “suç için anlaşma” suçunu oluşturduğu kaydedildi. Gerekçede, çekildiklerine dair savunma, delil, somut olgu veya davranışı belirlenemeyen sanıklardan, ittifakın farkına varılması üzerine, bir kısmının emekliliğini istediği, bir kısmının da askerî şûrada resen emekli edildiğinin anlaşılması karşısında, sanıklar hakkında lehe-aleyhe kanun değerlendirmesi yapılarak hukuki durumlarının buna göre tayin ve takdirinin gerektiği ifade edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...