HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mardin ve Van'da yakalanan iki araçta patlayıcılar ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mardin ve Van'da yakalanan iki araçta patlayıcılar ele geçirildi
Süleyman Soylu, Patlayıcı, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Nusaybin'de ve Van'da yakalanan iki araçta yüklü miktarda patlayıcı ve C-4 patlayıcı ile hazırlanan düzenek ele geçirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu, 17 Haziran'da Van'da durdurulan bir araçta C-4 patlayıcı ile hazırlanan düzenek, 18 Haziran'da ise Nusaybin'de bir araçta 1.6 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildiğini bildirdi.

POLSAN Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Soylu, 17 Haziran’da Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada; 3 kişinin bulunduğu aracın durdurulduğunu, yapılan arama sonucunda C-4 patlayıcı madde ve hoparlör içerisine yerleştirilmiş, mıknatıslı bomba düzeneği ile kumandası ele geçirildiğini açıkladı. Araçta bulunan bir şahısla irtibatlı olan ve patlayıcıdan haberdar olduğu değerlendirilen bir kişinin daha gözaltına alındığı aktarıldı.

Mardin ve Van'da yakalanan iki araçta patlayıcılar ele geçirildi

MARDİN'DE 1.6 KİLOGRAM PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Bakan Soylu, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca Mardin'in Nusaybin ilçesinde bombalı eylem yapılacağına dair bilgiler elde edilmesine üzerine 3 şahsın gözaltına alındığını, şahısların bulunduğu araçta yapılan aramada ise 1,6 kilo plastik patlayıcı madde ele geçirildiğini açıkladı.

Araç içerisinde yapılan aramada yaklaşık 1,6 kilo plastik patlayıcı, 2 adet fünye, 4 adet 9V pil ile araç altına yerleştirilecek şekilde üzerine cep telefonu monte edilmiş düzenekten oluşan el yapımı bomba ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...