Terzioğlu: Pandemide Türkiye iyi bir sınav verdi

Terzioğlu: Pandemide Türkiye iyi bir sınav verdi

GÜNDEM Haberleri

Tüm dünyayı etkileyen pandemi döneminde dünya ekonomilerinin büyük ölçüde içine kapandığını hatırlatan Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu “Buna rağmen Türkiye büyümesini sürdürdü, kurduğu sağlık altyapısıyla tüm vatandaşlarına başarı ile hizmet veren nadir ülkelerden biri oldu” dedi.

Türkiye’nin yurt dışına da yardım elini uzattığını kaydeden Terzioğlu, Türkiye’nin bu anlamda da iyi bir sınav verdiğini vurguladı. Uğur Terzioğlu, Türkiye ile ABD arasında artan dış ticareti de değerlendirdi. Terzioğlu, Türkiye ile ABD arasındaki dış ticaretin pandemiyle birlikte arttığını vurguladı. ABD’de tüm yerel ticaret odalarına kayıtlı 14 milyonu aşkın şirketin olduğunu ifade eden Terzioğlu, kuracakları network ağıyla Türk ihracatçısının bu firmalara ulaşmasını kolaylaştıracaklarına dikkat çekti.
Öte yandan KKTC Girne şubesini hizmete açan ATBD Council, Ada’ya büyük bir çıkarma yapmaya hazırlanıyor. KKTC’de 150 üyelerinin bulunduğunu söyleyen Terzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19-20 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği KKTC ziyaretine Konsey olarak geniş bir heyetle kendilerinin de katılacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...