Dijital oyunları çocuklarınızla birlikte oynayın

Dijital oyunları çocuklarınızla birlikte oynayın

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, çocukların bilgisayar, telefon ya da tablet gibi cihazlardan oyun oynamaları ve sosyal medya kullanımı konusunda anne babalara bazı tavsiyelerde bulundu.

Ebru Karatosun ANKARA

Ofis, çocuklarla ‘ailece’ kaliteli vakit geçirmenin önemli olduğunu vurguladı. Yine sosyal medya kullanımı konusunda da bazı uyarılar yapıldı. Dijital Dönüşüm Ofisi, ailelerin çocuklarının sosyal medya davranışlarını yakından takip etmeleri gerektiğini ifade ederek “Özellikle beden mahremiyetlerini, kendi özel bilgi, belge ve görüntülerini paylaşmamaları gerektiğini öğretin” dedi. Ailelerin, çocuklarının sosyal medyadan veya dijital oyunlardan tamamen uzaklaşmalarını beklememeleri gerektiğini vurgulayan Ofis “Dijital oyunları beraber oynayarak çocuklarınızla vakit geçirin. Onları fiziksel aktiviteler yapmaları için teşvik edin. Bu sayede ekran önünde geçen süreyi de azaltmış olursunuz” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...