Reşat Baba'nın hazineleri

Reşat Baba'nın hazineleri

GÜNDEM Haberleri

Evinin her köşesinde, 70 yıldır biriktirdiği 300’den fazla materyali sergileyen Reşat Çolak “Bugüne kadar birçok milletvekili, bakan ve belediye başkanı ağırladım. Cumhurbaşkanı’mızı da bekliyorum” dedi.

SELÇUK BÖKE

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan, hayattaki en yaşlı gazi olan 87 yaşındaki Reşat Çolak, Ankara Aydınlıkevler’de müzeye çevirdiği evinin kapılarını gazetemize açtı. Evinin her köşesinde, 70 yıldır biriktirdiği 300’den fazla materyali sergileyen Reşat Çolak “Artık koyacak yer bulamıyorum. Hanımla da kavga ediyoruz. Salonda masalar, sehpalar, her yer doldu” dedi. Çolak, bugüne kadar bakanından, belediye başkanına binlerce kişinin ziyaret ettiği evinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da ağırlamak istiyor.

Reşat Baba'nın hazineleri

PLAKETLERDEN, MAKETLERE...
TSK’ya 1950’de 16 yaşındayken giren ve yıllarca pilot olarak görev yaptıktan sonra 1990’da emekli olan Hava Kıdemli Başçavuş Reşat Çolak, hem görevde olduğu hem de emeklilikten sonraki süreçte biriktirdiği askeri materyalleri tek tek gösterdi. ‘Reşat Baba’ olarak da bilinen Çolak’ın sergilediği eşyalar arasında plaketler, magnetler, kartal heykelleri, peçler, askeri üniformalar, uçak maketleri ve 70 yıllık havacılık hayatında aldığı plaket ve şiltler bulunuyor.

Reşat Baba'nın hazineleri

EVİM HİÇ BOŞ KALMIYOR
Bugüne kadar birçok milletvekili, bakan, bürokrat ve belediye başkanının evini ziyaret ettiğini belirten Reşat Çolak “Evim hiç boş kalmıyor. Geçtiğimiz yıl Eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geldi. Burada 2 saat kaldı. Her şeyi tek tek inceledi. Çok da beğendi. Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’mız Derya Yanık’la da KKTC’de tanıştım. Kendisi de ziyarete geleceğini söyledi” diye konuştu.

Reşat Baba'nın hazineleri

CUMHURBAŞKANI’MIZ ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ
 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yılı vesilesiyle bu yıl Kıbrıs’ta düzenlenen etkinliklere de katılan Çolak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldiğini belirterek “Cumhurbaşkanı’mıza işinin zor olduğunu söyledim ve ‘Allah kolaylık versin’ dedim. Cumhurbaşkanı’mızın orada yaptığı konuşmalar çok anlamlıydı. Dış güçlere önemli mesajlar verdi. ‘Herkes kendi işine baksın, biz ne yapacağımızı sizden öğrenecek değiliz” dedi. Evime, Cumhurbaşkanı’mızı da davet edeceğim. Geleceğine de eminim” ifadelerini kullandı.

Reşat Baba'nın hazineleri

‘REŞAT BABA’ UNVANI
 Reşat Çolak, kendisine neden Reşat Baba denildiğini de şu cümlelerle anlattı: Yaşım 87 ama yaşımdan dolayı değil, insanlara yaptığım iyiliklerden dolayı bana ‘Reşat Baba’ derler. Ben insanlara karşılıksız iyilik yapıyorum. Bu nedenle bu unvanı bende kaldı.

Reşat Baba'nın hazineleri

GAZİLERE YETERLİ SAYGI GÖSTERİLMİYOR
Reşat Çolak, toplumda gazilere yeterince ilgi ve saygı gösterilmediğine dikkat çekti. Çolak “Gazilerimize bazen gerekli ilgi gösterilmiyor. Devlet gösteriyor ama halktan bazı beklentilerimiz var. Otobüslerde çok nahoş hadiseler yaşanıyor. Gazilere karşı ‘Gazi olduysan benim için mi oldun?’ gibi laflar ediliyor. Bunlar çok çirkin laflar. Hiç kimse zevk için gazi olmadı. Biz, vatan için gazi olduk” dedi.

Reşat Baba'nın hazineleri


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...