Suudi Arabistan Umre ziyaretine onay verdi, iki şart koştu

Düzenleyen:
Suudi Arabistan Umre ziyaretine onay verdi, iki şart koştu

GÜNDEM Haberleri

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, ülke dışındaki Müslümanların hangi şartta ve ne zaman Umre ziyaretine gelebileceğini açıkladı.

Hac ibadeti için yurt dışından kimseyi kabul etmeyen Suudi Arabistan, Umre ziyareti için de şartlarını açıkladı. Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Hisham Saeed, Covid-19’a karşı tam aşılanmış yabancı ziyaretçilerin 9 Ağustos'tan itibaren Umre ziyareti yapabileceğini duyurdu.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE İZİN YOK

Dün itibarı ile umre vizesi, konaklama ve barınma gibi işlemlerin başladığını aktaran Saeed "Yurt dışından gelenlerin umre yapabilmeleri için en önemli şartların en az 18 yaşında olmaları. İkincisi ise Gıda ve İlaç Kurumu tarafından onaylanmış 4 Covid-19 aşısından birini yaptırması" dedi.

ONAYLI DÖRT AŞIDAN BİRİ BIONTECH

Suudi Arabistan, şu ana kadar Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Moderna aşılarının kullanımına onay verdi. Ülkede, Hac ibadetinin sona ermesinin ardından geçtiğimiz günlerde ülkede ikamet eden vatandaşlar için Umre sezonunun açılmıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...