Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

27 temmuz koronavirüs vaka tablosu

Düzenleyen:
27 temmuz koronavirüs vaka tablosu

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de son 24 saatte 246 bin 648 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 761 kişinin testi pozitif çıktı, 51 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı.

27 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 19 bin 761 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 51 oldu. Bir günde toplam 246 bin 648 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 7 bin 108 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 64,38 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 39,45 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 68 milyon 681 bin 744'a yükseldi.

AŞILAMA SIRALAMASI

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 86 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre, yüzde 37,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis ve Şanlıurfa’nın ardından sırasıyla Mardin, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır takip etti.

"TEDİRGİN EDİCİ VAKA SAYILARINA ULAŞTIK"

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Salgının kontrol altında tutulmasını tedirgin edici seviyede vaka sayılarına ulaştık. Bunu durduracak olan göstereceğimiz iradedir. Tedbirlere uyup aşınızı olun” dedi.

27 temmuz koronavirüs vaka tablosu

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...