Evlat nöbeti tutan 3 ailenin çocuğu teslim oldu

Düzenleyen:
Evlat nöbeti tutan 3 ailenin çocuğu teslim oldu

GÜNDEM Haberleri

PKK'da çözülme tüm hızıyla devam ediyor. İçişleri Bakanlığı az önce açıkladı; 3'ü Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerin çocukları olmak üzere 5 örgüt mensubu daha ikna yoluyla teslim oldu.

Son dakika haberi İçişleri Bakanlığı'ndan geldi, PKK’dan kaçan 5 örgüt mensubunun daha ikna edilerek teslim olduğu, 3’ünün ailesinin Diyarbakır’da evlat nöbetindeki aileler arasında bulunduğunu belirtildi.

İşte Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklama;
“İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 5 terör örgütü mensubu daha bugün güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensuplarının 2014 ve 2020 yılları arasında terör örgütüne katıldıkları, Türkiye, Irak ve
Suriye'de faaliyet yürüttükleri tespit edildi” 

3'ÜNÜN AİLESİ EVLAT NÖBETİ TUTUYORDU
Teslim olan örgüt mensuplarından 3'ünün ailesi, Diyarbakır’da devam eden ‘evlat nöbeti’ eyleminde yer alan ailelerin arasında bulunuyor.

SENE BAŞINDAN BU YANA 114 PKK'LI TESLİM OLDU
Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda; 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 114'e yükselirken, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde de evlat nöbeti tutan aileler de 31'inci buluşmayı gerçekleştirecek” ifadelerine yer verildi.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...