Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Orman yangınları 3 ilde sürüyor

Düzenleyen:
Orman yangınları 3 ilde sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Antalya ve Muğla'daki yangınlara müdahalenin sürdüğünü belirten Bakan Pakdemirli, Tunceli'deki yangının söndürüldüğünü ve Isparta'dan bir yangın haberi geldiğini açıkladı.

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Bölgede incelemelerde bulunan Bakanlar, son durum hakkında açıklamalarda bulundular.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 5 günde 132 yangından 125'inin kontrol atına alındığını, 7'sinin ise devam ettiğini açıkladı. Pakdemirli, ayrıca 78 de kırsal yangına teşkilatın müdahale ettiğini belirtti.

ISPARTA'DA YANGIN

Tunceli Hozat'taki yangının kontrol altına alındığını belirten Pakdemirli, "Isparta'da Sütçüler mevkisinde 11.30 sularında bir yangın daha çıktı. Ona da hemen 1 uçak, 15 arazöz, 200'ün üzerinde personel sevk ettik, çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyünde bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarında etkisi ile geniş bir alana yayıldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının çevredeki köylere sıçramaması için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

"MÜDAHALEMİZ DEVAM EDİYOR"

Bakan Pakdemirli, "Yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 150 iş makinesi ve 5 binin üzerinde personelle müdahalemiz devam ediyor" dedi.

Milas'taki Yeniköy Termik Santraline alevlerin yaklaştığı iddiasına cevap veren Pakdemirli, "Şimdilik orada bir problem görünmüyor. Rüzgar da o yönde esmiyor, bir problem yok" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, gelen her gelen yardımı kabul etmediklerini belirterek, "Çünkü 5 tonun altında su atan uçaklar bizim uçuş patentinde de kalabalık meydana getirebiliyor" dedi.

Orman yangınları 3 ilde sürüyor

SABOTAJ İDDİASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 yerleşim yeri tamamen olmak üzere 13 mahallenin boşaltıldığını söyledi. Sobataj iddiaları için Soylu, "300'e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz. Yangınlarla ilgili özel bir ekip çalışıyor" dedi.

"Sosyal medyayla ilgili son bir şey söylemek istiyorum" diyen Soylu, "Bir kamplaştırma oluşturmak istiyorlar. Lütfen bu nefret dilinden, bu öfke dilinden uzak duralım. Siyasetçiler çok siyaset yapmak istiyorlarsa, ki ben de siyasetçiyim, bunu yangında yapmasınlar" ifadelerini kullandı.

Orman yangınları 3 ilde sürüyor

"HERHANGİ BİR YAPILAŞMA MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan alanların ağaçlandırılarak orman arazilerine dönüştürülmesinin zorunluluk olduğunu belirterek, "Bu iddiada bulunan kişiler de bunu çok iyi biliyorlar. Bilmelerine rağmen bunun farklı amaçlarla yıpratma, motivasyonu bozma amaçlı kullanılması özellikle çok yanlış adımlardır. Birliğin, beraberliğin gerektiği dönemde en son yapılması gereken harekettir" ifadesini kullandı.

Ersoy, özellikle son zamanlarda gündeme gelen yasal değişiklikle ilgili kanun maddesi olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Tamamen 39 yıldır yürürlükte olan kanunların birçok kurumumuza verdiği yetkinin sınırlandırılmasıyla ilgilidir. Yani ilave bir hak getirmemekle birlikte mevcut yetkinin sınırlandırılmasıyla ilgili yasal düzenlemedir, ilgili kanun madde. Özellikle söylüyorum yanan arazilerle ilgili olan kısım, hem anayasa hem kanunlarımızla özellikle belirtilmiştir. Yanan araziler orman arazileri öncelikli olarak ağaçlandırılması gereken arazilerdir. Herhangi bir amaçla yapılaşmaya ya da farklı amaçla tahsisi zaten hukuken de mümkün değildir. Önemli olan sahadaki mücadeledir. Vatandaşlarımızın yaptığı gibi yerinde ilgili kurumdaki arkadaşlarımıza destek oluyor. STK ve tüm vatandaşlarımıza göstermiş oldukları işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. 6 gündür gözlemliyorum farklı noktaların hepsinde aynı şey oluyor. Omuz omuza çalışarak, elbirliğiyle bu olayı kısa sürede atlatacağımızı düşünüyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...