Güney Kore halkı Türkiye için seferber oldu

Düzenleyen:
Güney Kore halkı Türkiye için seferber oldu

GÜNDEM Haberleri

Güney Kore Kadınlar Voleybol Takımı, 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Filenin Sultanları'nı yendikten sonra Türkiye'deki orman yangınları için seferber oldu. G. Kore halkı da bu seferberliğe katıldı.

Fenerbahçe Kadın Voleybol takımında da forma giymiş olan Kim Yeon-Kyung’un kaptanlık ettiği Güney Kore Kadınlar Voleybol Takımı, Filenin Sultanları'nı 2020 Olimpiyat Oyunları'nda 3-2 mağlup etti. Maç sonrası Türkiye'de orman yangınları çıktığını öğrenen Yeon-Kyung, destek olmak için harekete geçti. G. Koreli kaptan "Kore takımının adına yangından zarar gören Türkiye’ye bağışta bulunalım" dedi. Onun bu hareketine G. Kore halkı da destek verdi. G. Koreli sosyal medya kullanıcıları "Türkiye yanıyor. Muhteşem performansları için Türk sporcuları destekleyelim" diyerek "#teamkorea" "#Kimyeongkyung" etiketleriyle bağışta bulunmaya başladı.
Güney Kore halkı Türkiye için seferber oldu
Bunun üzerine 'Dikili ağacım var' internet sitesinden yayımlanan bağışçı listesinde G. Koreliler bir anda üst sıralara çıktı. Sosyal medya kullanıcıları, "Kim Yeon-Kyung adına fidan bağışlamaya ne dersiniz? Bence harika bir fikir", "Beş tane fidan bağışladım bile", "Türkiye’de yangın çıktığını voleybol maçı izlerken öğrendim" gibi mesajlar paylaştı.
Güney Kore halkı Türkiye için seferber oldu



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...