Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi dünyanın 1 numarası haline getireceğiz

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi dünyanın 1 numarası haline getireceğiz

GÜNDEM Haberleri

Akıncı, Milli Muharip Uçak ve TOGG ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Şişecam Fabrikası Üretim Hattı Açılış töreninde açıklamalarda bulundu. "Bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri vardır" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen tüm yatırımcılarımızın yanında durmayı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, tesisimizin sektöre hayırlı olmasını diliyorum. Diğer yatırımcıları da ülkemizdeki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye davet ediyorum" ifadesini kullandı.

"TARİHİ NİTELİKTE BİRÇOK ADIM ATTIK"

"Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde Türkiye 2001'deki krizin etkilerini yaşıyordu" diyen Erdoğan, "Milyarlarca lira batan bankalar buharlaşmış, çiftçi, sanayi batmanın eşiğine gelmişti. İnsanımız geleceğinden umudunu kesmeye başlamıştı. 2001 krizi umutsuzluğun karabasan gibi milletimizin üstüne çöktüğü bir dönemdi. Milli gelirin 3600 dolara kadar düştüğü bir dönemdi. 2002 Türkiye'si ekonomik belirsizlik, terörün, baskıların ve vesayetin kol gezdiği bir Türkiye'ydi. Görevi devraldığımızda böyle bir Türkiye vardı. Ülkemizi yatırımın, inovasyonun merkezi haline getirmek için hemen kolları sıvadık. Tarihi nitelikte birçok adım attık. Kamu kurumları ve bürokrasimizi motive ettik. Sektör temsilcileri ile toplantılar yaptık. Tıkanan kanalları açmak için çok büyük çaba harcadık. Hukuk devletini güçlendirerek, milli iradenin önündeki engelleri tek tek kaldırarak ülkemizi yatırım için cazip bir hale getirdik" dedi.

"KENDİ İHA'SINI, SİHA'SINI YAPAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK"

"Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen daha demokratik ve müreffeh Türkiye hayalimizden hiç vazgeçmedik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesi ile tanıştırdık. 36 milyar dolardan devraldığımız yıllık ihracatı 207 milyar doların üzerine çıkardık. Ülkemizi 17. sıradan 11. sıraya yükselttik. Tabanca mermisi yapamayan bir ülkeyken, kendi İHA'sını, SİHA'sını OBÜS'ünü yapan bir ülke haline geldik. Enerjide kurulu gücümüzü 32 bin megavattan, 100 bin megavat sınırına getirdik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi dünyanın 1 numarası haline getireceğiz

"NE DESEK BOŞ"

Göreve geldiklerinde 414 bin kişinin istihdam edildiği OSB'lerin bugün 2 milyon 200 bin kişiye ekmek kapısı olduğunu bildiren Erdoğan, muhalefetin "Fabrika yok" şeklindeki sözlerinin temelsiz olduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, "Bu hakikatlere rağmen birileri ısrarla 'Türkiye'de fabrika yok' diyerek bizden ziyade sanayicimize hakaretini sürdürüyor. Ardı ardına açılan fabrikaları, üretim tesislerini, OSB'leri görmeyenlere ne desek boş. Onlar görmese de, anlamasa da, dile getirmese de, tüm bu yatırımlar salgın döneminde meyvesini vermeye başladı. Salgının zirvesi diyebileceğimiz 2020 yılında birçok G-20 ülkesi havlu atarken biz en çok büyüyen 2. ülke olduk" dedi.

"DÜNYANIN BİR NUMARASI OLACAĞIZ"

Akıncı, Milli Muharip Uçak ve TOGG ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye artık doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapan bir ülkedir. İHA'larda dünyanın 3 ülkesi arasındayız. Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz. Otomotiv sektöründe yaşanan yapısal değişimi Türkiye'nin Otomobili (TOGG) ile de yakalayacağımıza inanıyorum. 2022 yılının sonunda yerli arabamızı banttan indirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'in 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da yapılacağını açıkladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...