Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Atina bildirisi'ne tepki

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Atina bildirisi'ne tepki

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AB'nin dokuz üyesinin Atina’da yaptıkları zirve sonucunda yayınladıkları ortak bildiriye tepki göstererek bildirinin taraflı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuk bir şekilde hazırlandığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi sonunda kabul edilen ortak bildiri hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

TARAFLI, VİZYONSUZ VE GERÇEKLERDEN KOPUK

Sözcü Tanju Bilgiç açıklamasında 17 Eylül'de Atina'da yapılan zirve sonucunda yayınlanan ortak bildirinin Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve düzensiz göç konularında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi taraflı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuk olduğunu belirterek, "Sözkonusu bildiriye imza atan AB ülkelerini dayanışma kisvesi altında Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin körü körüne peşinden giderek izledikleri tek yanlı ve taraflı tutumlarını terk etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...