Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK Sincar'da 52 kişiyi kaçırdı

Düzenleyen:
PKK Sincar'da 52 kişiyi kaçırdı

GÜNDEM Haberleri

Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi geçen yıl PKK'yı zayıflatmak için işbirliğine gitti. Bu anlaşma sonrası PKK, Peşmergeye yönelik saldırılı artırdı. Terör örgütü son olarak 52 kişiyi kaçırdı.

Peşmerge Komutanı Şemo İdo, terör örgütü PKK'nın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde 52 kişiyi kaçırdığını duyurdu. İdo, bu kişilerin hayatta olup olmadığını henüz bilmediklerini söyledi.

SİNCAR ANLAŞMASI SONRASI PKK SALDIRILARINI ARTIRDI

Öte yandan, Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında 9 Ekim 2020'de Sincar'daki PKK varlığını sonlandırması için Sincar Anlaşması imzalandı. Bu anlaşmadan rahatsız olan PKK, IKBY'deki terör eylemlerini artırdı. Örgütün, işgal ettiği bölgelerde oluşturduğu istikrarsızlığı terör eylemleriyle Irak'ın kuzeyine yaymaya ve dikkatleri Sincar'dan uzaklaştırmaya çalıştığı gözlemleniyor. IKBY'de yüzlerce köyü işgali altında tuttuğu, barışçıl protestoları şiddete teşvik ettiği ve diplomatik misyonları hedef aldığı belirtilen PKK'nın, Peşmerge, polis, memur ve sivillere yönelik artan saldırıları dikkati çekiyor.



 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...