HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İBB'nin çevre düzenlemesi sonrası trafik kitlendi: Sürücüler isyan etti

Düzenleyen: /
İBB'nin çevre düzenlemesi sonrası trafik kitlendi: Sürücüler isyan etti
İbb, Beşiktaş, Trafik, Haber

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Beşiktaş'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) gerçekleştirdiği çevre düzenlemeleri çalışmaları sonrası trafik adeta felç oldu. Trafik kuyruğunda zor anlar yaşayan vatandaşlar duruma isyan etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Meydanı'nda çevre düzenlemesi başlattı. Söz konusu düzenleme sonrası genel anlamda yoğun trafik yaşanan bölgede çileyi katlayarak arttırdı. Bölgenin trafik sebebiyle kilitlenmesi, hem trafikte sürücülerin hem de çevre esnafının tepkisini çekti.

Beşiktaş'taki çevre düzenlemesi projesi kapsamında meydandaki köprülü kavşağın kaldırılması ve otobüs duraklarının yer değiştirilmesi bölgede trafik yoğunluğu oluşturdu.

Minibüs ve taksi şoförleri ile bazı vatandaşlar ve esnaf bu duruma tepki gösterdi.

"PROJEYİ ÇALIŞAN MÜHENDİSLER GELİP BURAYI İNCELESİN"
Minibüs şoförü Hasan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mühendislerin trafik yoğunluğunu yerinde inceleyerek değil, harita üzerinden projeyi çizdiklerini söyledi.

İBB'nin çevre düzenlemesi sonrası trafik kitlendi: Sürücüler isyan ettiBölgede trafiğin gün boyu kilitlenmiş vaziyette bulunduğu öğrenildi.

Projede çalışan mühendislerin meydana gelmesini talep eden Şahin, "Burayı kontrol ederek, yerin üzerinde hareket ederek projeyi çizerlerse daha uygun olacağını düşünüyorum. Şimdi hem yayaya yol ver hem halk otobüsüne yol ver, bir de normal özel araçlara yol ver. Gelsin bu geçişleri bir kendi gözleriyle kontrol etsinler. Akşam saat 6'ya kadar devam ediyor bu sıkıntı." dedi.

Meydanın eskiden daha güzel olduğunu ve bu kadar trafiğin de yaşanmadığını ifade eden Şahin, köşede çift şeridin teke düştüğünü, otobüslerin ve minibüslerin zorlandığını, yayaların yolun ortasında kaldığını, böyle bir sistemin olamayacağını belirtti.

Bölgede esnaflık yapan Ahmet Köroğlu, köprünün kalkmasının daha kötü olduğunu dile getirdi.

Bölgede otopark sıkıntısı olduğunu ve şeritlerin de daraldığını anlatan Köroğlu, "Yaya geçidimiz büyüdü ama araç trafiğimiz çok oluyor. Ortaköy'e kadar araç trafiği oluyor. O da bizi rahatsız ediyor. Çünkü biz malzeme indiremiyoruz. Normalde biz çarşıya 2 trafik ışığında geçiyorduk, şimdi 4 ışıkla geçmek zorunda kalıyoruz. Bizim için zor oluyor. Eskiye göre daha kötü oldu bizim için." diye konuştu.

"İNSANLARA HİZMET VEREMİYORUZ"
Taksi şoförü Muharrem Yapıcı, buradaki üst geçidi yıkmanın trafik cinayeti olduğunu söyledi.

Yapıcı, trafikte yaşadığı sorunları anlatarak, "Dolmabahçe'den gelen, Barbaros'tan gelen, Ortaköy'den gelen araçları tek noktada birleştirmek hangi aklın işidir? İki şerit geliyor, burada tek şeride düşüyor. Yaya trafiği var. Bunun için söyleyecek kelime bulamıyorum. Ortaköy'den, Bebek'ten Beşiktaş'a bir saatte geliyorum. Nasıl olacak bu? Yani bunu bir an önce düzeltsinler. Emin olun rezil olduk, insanlara hizmet veremiyoruz, yetişemiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Meydanın eski halinden bahseden Yapıcı, "Transit geliyorduk buradan, köprünün altından Dolmabahçe'ye direkt geçiyorduk, isteyen Barbaros'a. Barbaros'tan gelen direkt Dolmabahçe'ye gidebiliyordu. Üst geçitten geçip iskeleye gelebiliyordu. Ortaköy'e gelebiliyordu. Gayet güzel akıyordu. Şu anki hali görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

İBB'nin çevre düzenlemesi sonrası trafik kitlendi: Sürücüler isyan ettiYoğun trafik, sürücüler kadar yayaları da zor durumda bıraktı.

"BU BÖLGE HEP KARMAŞIK"
Vatandaşlardan Zeki Koru, Beşiktaş'a 55 senedir geldiğini belirterek, trafiğin şu anda sıkıntılı olduğunu kaydetti.

Köprülü kavşağın kaldırıldığını anlatan Koru, "Şu anda zorlaştı trafik sıkıntısı. Trafik keşmekeş oldu. Nereye gideceğiz? Durağı daha evvel oraya aldılar, sonra buraya aldılar. Esas buradaydı. Sonra oraya aldılar, tekrar buraya aldılar." dedi.

Bölgede motosikletle kuryelik yapan Samet Soylu, düzenlemeden dolayı trafikte eskiye göre bir fark olmadığını, ilçedeki insan kalabalığından dolayı bölgenin hep karmaşık olduğunu söyledi.

Gözde Çırak ise çevre düzenlemesinin bölge trafiğine bir faydası dokunmadığını dile getirerek, buraya farklı şeyler de yapılabileceğini belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...