Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin küresel ihracattaki payı yüzde 1'i aştı

Düzenleyen:
Türkiye'nin küresel ihracattaki payı yüzde 1'i aştı

GÜNDEM Haberleri

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payın Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Türkiye'nin ihracatı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklamada bulundu.  Bakan Muş Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payın Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktığını belirtti. Bu rakamın 1980'de yüzde 0,14, 2000'de yüzde 0.43 olduğunu hatırlatan Bakan Muş, "Artık Türk ürünleri, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Bu başarı Türkiye'nin." ifadelerini kullandı.

EYLÜLDE REKOR

Eylül ayında yapılan ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30’luk artışla Cumhuriyet tarihinde ilk kez 20 milyar Dolar seviyesini aşmıştı. Son 12 aylık ihracat da 212.2 milyar dolarla yıl sonu orta vadeli program hedefi olan 211 milyar doların üzerine çıkmıştı.

Türkiye'nin küresel ihracattaki payı yüzde 1'i aştı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...