Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kavala bahane, hedef kuşatma

Düzenleyen:
Kavala bahane, hedef kuşatma

GÜNDEM Haberleri

Türkiye karşıtlarının atağa geçtiğine dikkat çeken Cumhur İttifakı üyeleri, "Osman Kavala olayını bahane ederek kuşatma planı yapıyorlar. Dışarıda AB ülkeleri Fransa ve Yunanistan’ın başı çektiği bir grup… İçeriden de CHP, İyi Parti ve HDP" uyarısında bulunuyor.

Haber Merkezi

Türkiye’nin kararlılığı ve millî teknoloji hamlesiyle güney koridorunda terör devletine izin vermemesi, Mavi Vatan’a sahip çıkması, Karabağ’da yazılan destan ve gönül coğrafyasına yönelik açılımları, bazı ülkelerde ve muhalefet partilerinde rahatsızlık oluşturdu. Son zamanlarda ülkemizi sıkıştırmaya yönelik adımlarda söz konusu çevrelerin söylemlerinde uyumluluk dikkat çekiyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bürokratları tehdit ederek 18 Ekim’i milat ilan etmesi, HDP’nin “terörle mücadele dursun” talepleri ve TÜSİAD’ın “laiklik” gibi politik mesajlar vermesiyle eş zamanlı olarak dış odaklar da düğmeye bastı.

10 ülkenin büyükelçisi Türk yargısına müdahale etmeye kalktı. Diğer taraftan Yunanistan ile Rum kesimi ve Mısır, ortak bir açıklamayla Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini eleştirdi. Yunanistan ayrıca stratejik noktalarda ABD’ye üs açtı.

Kavala bahane, hedef kuşatma

10 büyükelçinin Kavala çağrısıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM TALİMAT ALACAĞIMIZ TEK MAKAM, MİLLETİMİZDİR"

Bu kuşatma girişimlerine tepki gösteren Cumhur İttifakı temsilcileri şunları kaydetti:

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan: Bugün Türkiye’nin hem sahada hem masada yürüttüğü dış politikada, Mavi Vatan’da, Kıbrıs’ta, Karabağ’da, terörle mücadele için bulunduğu sınır ötesi operasyonlarda, muhalefet iktidara destek vermek yerine tabiri caizse okyanus ötesine göz kırpıyorsa burada önemli bir sıkıntı varæ demektir. Kılıçdaroğlu “Kavala, Demirtaş neden hapiste?” diyor, akabinde 10 ülke büyükelçileri Kavala için “serbest bırakılsın” diyor. Şimdi soruyorum, Kılıçdaroğlu’nun bu hareketleri 5. Kol faaliyeti değil midir? Kılıçdaroğlu, böyle yaparak kime hizmet ediyor? Türkiye, eski Türkiye değil. Bizim talimat alacağımız tek makam, milletimizdir.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya: Kılıçdaroğlu ortalığı karıştırmaya başladı. Türkiye’yi kuşatmaya gayret ediyorlar. Emperyalizm boş durmaz. Güçlenen bir Müslüman ülkeyi tek başına güçlü bir şekilde yaşatmak istemezler. Türkiye’nin güçlenmesi demek bütün mazlum coğrafyaların güçlenmesi demek. Türkiye güçlenince Azerbaycan, Karabağ’daki Ermenistan işgaline son verdi, Libya ile yaptığı anlaşmayla da Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatleri korundu. Onların sınırsız menfaatlerine Türkiye engel oldu.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay: Osman Kavala olayını bahane ederek kuşatma planı yapıyorlar. 10 büyükelçi de adalete müdahale ediyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener her hafta yeni bir gündem belirliyor. Demirtaş üzerinden PKK ve HDP’ye, Kavala üzerinden de FETÖ’ye mesaj veriyorlar. Türkiye içeriden ve dışardan kuşatma altında diyebiliriz. Dışarıda AB ülkeleri Fransa ve Yunanistan’ın başı çektiği bir grup. İçeriden de bunların uzantıları CHP, İYİ Parti ve HDP’dir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...